O femeie și-a transportat în portbagaj copilul bolnav de COVID-19, de frică să nu se îmbolnăvească

O femeie și-a transportat în portbagaj copilul bolnav de COVID-19, de frică să nu se îmbolnăvească   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
O femeie și-a transportat în portbagaj copilul bolnav de COVID-19, de frică să nu se îmbolnăvească / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

O femeie din SUA și-a transportat copilul în portbagajul mașinii, de frică să nu ia SARS-CoV-2 de la acesta.

O profesoară din Texas a fost acuzată că și-a pus fiul infectat cu SARS-CoV-2 în portbagajul mașinii pentru a preveni expunerea la virus, arată documentele instanței. Femeia se confruntă cu acuzația de punere în pericol a copilului după ce a ajuns la un loc de testare SARS-CoV-2 cu băiatul de 13 ani în portbagajul mașinii, potrivit unui mandat de arestare depus miercuri la Tribunalul Districtual Harris County.

Femeia este profesoară de engleză și lucrează în inspectoratul școlar independent Cypress-Fairbanks, la nord-vest de Houston, din 2011, a raportat KPRC din Houston, afiliată NBC. Aceasta a fost plasată în concediu administrativ, a declarat inspectoratul într-o declarație pentru NBC News.

Într-o declarație separată, obținută de KPRC, inspectoratul a declarat că poliția locală a fost „avertizată că un copil se afla în portbagajul unei mașini la un loc de testare SARS-CoV-2 la începutul acestei săptămâni. Oamenii legii au efectuat o investigație completă, care a rezultat într-o mandat de arestare. Din fericire, copilul nu a fost rănit.”

Ea i-ar fi spus directorului institutului de servicii de sănătate, care strângea informații de la oamenii care așteptau în parcare, că fiul ei se afla în portbagaj, astfel încât ea să nu fi fost expusă la virus în timp ce conducea, scrie NBCNews.

SUA au decis că boosterul de la Moderna se poate administra la 5 luni de la a doua doză

Administraţia pentru alimente şi medicamente a Statelor Unite (FDA) a anunţat vineri că a redus cu o lună, la cel puţin cinci luni, intervalul între prima serie de două doze de vaccin Moderna şi administrarea dozei booster cu acelaşi ser în cazul persoanelor de 18 ani şi peste această vârstă, transmite Reuters, conform Agerpres. 

'Vaccinarea este cea mai bună apărare a noastră împotriva COVID-19, inclusiv a variantelor în circulaţie, şi scurtarea duratei de timp între finalizarea seriei iniţiale şi o doză booster poate ajuta la reducerea scăderii imunităţii', a afirmat Peter Marks, directorul Centrului pentru evaluare şi cercetare biologică al FDA.

Decizia survine după cea comunicată luni de FDA de a scurta de la şase la cinci luni intervalul de timp necesar până la administrarea dozei booster a vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, agenţia americană explicând că modificarea poate oferi o mai bună protecţie împotriva variantei Omicron înalt transmisibile a SARS-CoV-2 (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel