EXCLUSIV  Nu mor caii când vor câinii – despre dezbaterea televizată a MARELUI PLAN

Președintele Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei, Alexandru Cumpănașu, a avut un scandal monstru cu fostul consilier prezidențial Iulian Chifu, la Realitatea TV, în urma articolelor scrise pentru DCNews, care au fost preluate de toate televiziunile de știri. 

Iată analiza scrisă de Alexandru Cumpănașu pentru dcnews.ro

Referitor la emisiunea ”Jocuri de Putere”, realizată şi moderată de Rareş Bogdan, din data de 26 octombrie 2016, nu am considerat util până acum să am o reacţie, pentru că odată cu succesul unui articol de opinie este firesc să vină şi punctele de vedere contrare. Articolul a fost preluat aproape de toate televiziunile de ştiri importante şi comentat în prime-time, acesta fiind un compliment pentru orice persoană care doreşte să trasmită un mesaj. În continuarea acelui articol am mai scris încă două.

Naşterea unor discuţii contradictorii în emisiunea respectivă mi se pare firească. Iar aceste discuții am ales să le tratez cu calm şi cu deschidere până la momentul jignirilor şi atacurilor suburbane. Din buna creştere şi eleganţă - pe care sper că am căpătat-o în timp de la mediul diplomatic- voi evita să mă cobor la nivelul unui personaj secundar, căruia orgoliul îi întunecă mintea.

În schimb, consider că este de datoria mea să răspund unor teme lansate în cadrul emisiunii de către ceilalţi invitaţi, indiferent de motivaţia care a stat în spatele lor.

1. Temele articolelor mele ar promova partidele extremiste şi Partidul Social Democrat (PSD).

Pentru cei care au citit aceste articole nu voi relua argumentele din interiorul lor, iar pentru cei interesaţi voi posta link-urile:

http://www.dcnews.ro/mobile/marele-plan-transilvania-independenta-restul-romania-federala_519981.html

http://www.dcnews.ro/marele-plan-independen-a-transilvaniei-federalizarea-romaniei-partea-a-doua_520109.html

http://www.dcnews.ro/invadarea-si-federalizarea-ucrainei-si-moldovei-parte-din-marele-plan_520250.html

Această temă este cel puţin forţată, pentru că subiectul articolelor nu se referă numai la România, ci şi la Ucraina şi Moldova, de exemplu. Spiritul patriotic şi naţional promovat în articole nu este împărtăşit doar de PSD, PRU sau alte partide invocate în emisiune. Dimpotrivă, avem un Partid Naţional Liberal care are chiar în denumirea sa cuvântul NAŢIONAL, cuvânt ce sugerează naţiunea, respectiv patriotismul.

Însăşi în programul de guvernare al PNL, tema naţională şi protejarea intereselor cetăţenilor români din Transilvania este una prezentă şi susţinută.

Tonul articolelor fiind unul de trezire la realitate şi apărare a României în faţa conflictelor aflate în desfăşurare din regiune, lucru la care făcea referire însuşi Subsecretarul de stat american aflat la Bucureşti acum câteva zile.

Acuzaţia că cele trei articole, dintre care unul se referă la Ucraina şi Moldova, ar putea avea vreo implicare electorală internă pentru vreun partid politic este nu numai o aberaţie, dar nici nu are vreo susţinere reală.

Preluarea materialului şi difuzarea acestuia de către majoritatea televiziunilor de ştiri arată că acesta nu a avut coloratură politică, fiind tratat cu seriozitate la toate televiziunile. De asemenea, nu am observat niciun lider politic care să facă vreo referire la cele scrise de mine şi care să îşi construiască un capital electoral din acestea. Dimpotrivă, discutarea unui astfel de subiect sau analizarea lui ar fi făcut ca temele articolelor să nu reprezinte atât de mult.

2. O altă afirmaţie aberantă este cea legată de atacarea indirectă a preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Dacian Cioloş, care ar reieşi din conţinutul articolelor.

O gogomănie mai mare n-am auzit, argmentele mele făcând referire la un plan cu mult înainte de venirea lui Klaus Iohannis la Cotroceni şi a lui Dacian Cioloş la Palatul Victoria şi care depăşesc mandatele celor doi în fruntea României. În al doilea rând, poziţia domnului Iohannis în speţa distribuirii migranţilor a fost una care nu a coincis deloc cu poziţia doamnei Merkel sau a Germaniei, dimpotrivă, declaraţiile domniei sale par să fie mai apropriate, de la începutul mandatului, de poziţia SUA. Simplul fapt că domnul Iohannis are o origine germană este un non-argument, pentru că înainte de toate este român. Nu numai că cei doi nu sunt menţionaţi în articole, dar în cazul Preşedintelui nici nu cred că s-ar susţine o asemenea teorie. 

3. Autorul articolelor este agent KGB.

La această afirmaţie îmi este greu să mă exprim serios. Nu pot să râd în scris, dar pot să vă spun că americanii se prăpădesc de râs, şi probabil şi ruşii, însă cu siguranţă un lucru voi face: voi solicita GRU să-mi dea solda ce mi se cuvine pentru perioada la care au făcut referire cei prezenţi în emisiune.

Tema principală a articolului este forţarea de către Rusia a unei înţelegeri cu Germania cu privire la România, prin urmare nu văd necesară adăugarea a nimic altceva la această "onoare" ce mi-a fost făcută. Pot, totuşi, să-i rog pe toţi cei care în timp m-au plasat la toate serviciile secrete posibile să se hotărască odată.

Am scris toate aceastea din respect faţă de oamenii din emisiune care, indiferent de întrebările tendenţioase sau nu avute, au considerat că dialogul şi bunul simţ trebuie să primeze injuriilor şi atacurilor personale. De asemenea, din respect faţă de mine, pentru că am fost surprins de tezele lansate cu privire la câteva articole, iar faptul că am fost pe telefon şi într-un dezechilibru total raportat la opiniilor celor din studio, fiindu-mi destul de greu să-mi susţin punctul de vedere, este firesc să răspund aici pentru cei interesaţi. Pentru moment nu voi aborda personajul secundar al dezbaterii ca formă de respect faţă de mine, ceilalţi invitaţi şi faţă de dumneavoastră. Impostura va ieşi singură la iveală şi efortul disperat de denigrare este un lucru pentru care îi mulţumesc, pentru că nu-i aşa: "nu există publicitate negativă" şi "în orice criză există o oportunitate". Trebuie doar să gândeşti pozitiv, şi nu orbit de orgoliu, vanitate, narcisism, răutate, etc.

În mod constructiv, pot să-l informez pe domnul care se ocupă cu "sinuciderile" publice că articolul (primul) publicat de mine are în jur de 5.000 de share-uri pe Facebook şi câteva zeci de mii de vizualizări. Comparând cu "opera" publicată online de dumnealui, îmi este clar cine s-a "sinucis" în direct sau era deja "sinucis".

Asadar MISIUNEA dansului de a "ma sinucide" a eșuat. In plus este un om in varsta cu tabieturi, orgolii, rautati si imi este mie rusine de limbajul pe care il foloseste. Eu am fost educat sa respect oamenii in varsta si sa le gasesc circumstante atenuante. Vine un moment cand gloria dispare si trebuie sa imbatranesti frumos. Unii aleg sa o faca urat. Eu ii doresc sa traiasca cat mai mult si sa nu fie "sinucis" public de nimeni.

*Titlul de homepage și introducerea aparțin redacției. Cuvintele din text sunt îngroșate de redacție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel