Neamțu își recunoaște greșelile. De ce Noua Republică a fost un eșec

Mihail Neamțu explică eșecul Partidului Noua Republică. 

"Dan Tapalagă face câteva comparații între Noua Republică, M10 și USB. Cauza eșecului Noua Republică, spune domnia sa, ar fi egocentrismul meu. Nu neg lipsa de abilități practice ori scăderile de leadership dovedite la 33-36 ani de un intelectual umanist obișnuit să poarte mereu condeiul de scriitor, nu banderola unui căpitan de echipă. (Dan Tapalagă evocă tipul "extrem de ambițios, de lup singuratic".) Totuși, dacă mai interesează pe cineva, explicația ieșirii partidului Noua Republică din scenă e, fundamental, alta.

În loc să producem o chiflă, noi am pregătit o lipie. (Electoratul a preferat gogoașa.) În loc să construim temeinic într-un singur oraș, vreme de zece ani, noi ne-am risipit energiile cu zeci de caravane prin 40-50 de orașe. În loc să facem fundraising masiv și inteligent prin zona corporatistă și antreprenorială a Bucureștiului, noi ne-am bazat pe donații minuscule din țară, plus sprijinul diasporei. În loc să curtăm stângiști ca Alina Mungiu sau Ioana Lupea, noi ne-am poziționat în zona Dreptei clasic-liberale și conservatoare. În loc să facem bezele progresiștilor, noi am recitat din Eminescu.

În loc să ne ținem departe de partidele-sistem (PDL & co), ne-am lipit de ARD contra unui USL aflat pe val. Referendumul din vara lui 2012 m-a așezat brusc pe scenă lângă Traian Băsescu și alți susținători ai Constituției (între care Monica Macovei sau Adriam Papahagi). Nimic n-a mai fost la fel, după acel moment. În loc să fac vreun selfie cu Mihai Gâdea, noi am pornit un război total cu Antena3... Erori tactice? Probabil. Regrete? Pe alocuri. Cel mai mult, însă, niște usturătoare lecții de viață", a scris Mihail Neamțu, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel