Motivul pentru care un bărbat a păcălit cadrele medicale să îi facă a treia doză de Pfizer. Cum se simte acum

Un bărbat a păcălit cadrele medicale să îi facă a treia doză de Pfizer  /  Sursă foto: Pixbay
Un bărbat a păcălit cadrele medicale să îi facă a treia doză de Pfizer / Sursă foto: Pixbay

Un bărbat din Dorohoi a păcălit cadrele medicale și i s-a administrat o a treia doză a vaccinului produs de compania Pfizer. La scurt timp, acesta a declarat că își dorește să facă și a patra doză de vaccin.

Potrivit Antena 3, un bărbat din județul Botoșani a reușit să păclească cadrele medicale și să i se administreze o a treia doză a vaccinului. Ca urmare a faptului că reprezentanții companiei Pfizer au spus că recomandă un al doilea rapel (n.r. a treia doză de vaccin - VEZI AICI), bărbatul din Dorohoi a decis că mai are nevoie de încă o doză. Acesta ar fi spus că în urma imunizării s-a simțit mult mai bine, iar serul i-a îmbunătățit vederea și auzul

Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, a intervenit telefonic la Antena 3 pentru a oferi detalii despre cazul bărbatului de 49 de ani care a reușit să păcălească cadrele medicale:

„DSP Botoșani a demarat o anchetă. Din declarațiile medicului coordonator, acesta a precizat că pacientul s-a prezentat la centrul de vaccinare care era de tip maraton, în weekend-ul trecut, a dat declarație pe proprie răspundere că nu a mai făcut vreun tip de vaccin, a trecut prin triajul care se face în centrul de vaccinare, posibil să fi fost scăpat de persoanele de la registratură, a ajuns în zona de vaccinare și a fost imunizat cu a treia doză. Între timp s-a aflat că bărbatul primise rapelul la vaccinul Pfizer în urmă cu o săptămână. Avem o anchetă în desfășurare și vom stabili exact ce s-a întâmplat în acel moment“, a precizat directorul DSP Botoșani.

Pacientul a solicitat și a patra doză

„Este posibil să fie o problemă la registratură și posibil să nu se fi verificat în momentul în care s-au introdus datele. Avem o anchetă în desăfșurare, nu s-a mai întâmplat în Botoșani, sunt peste 44.000 de persoane vaccinate. Ulterior, pacientul a declarat că vrea și a patra doză. Cei care au greșit vor fi sancționați. Nu au fost evenimente nefericite de la începutul campaniei de vaccinare, acesta este primul caz.

M-am deplasat personal, după ce am aflat de eveniment, la Dorohoi, am discutat cu medicul coordonator, cu cei din centru, pacientul a fost sub supraveghere în post-vaccinare, a fost redirecționat către CPU Dorohoi. El a declarat că a venit să se vaccineze pentru că vedea mai bine, auzea mai bine, dumnealui are și niște probleme medicale... . După ce s-a prezentat la CPU a fost redirecționat către un consult psihiatric. În momentul de față este monitorizat și de colegii mei de la DSP, medicul de familie, iar până acum nu a prezentat niciun fel de reacție adversă post-vaccinare“, a conchis Monica Adăscăliței.

CITEȘTE ȘI   -  Șeful Pfizer: "O a treia doză de vaccin, necesară după opt luni de la imunizare". În curând am putea avea medicamentul oral anti-COVID

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel