Monument dedicat câinilor de serviciu. Tudor-Tim Ionescu: Este o premieră în România

Consilierul general Tudor-Tim Ionescu a pregătit un proiect de hotărâre prin care urmărește ”să onorez memoria și activitatea tuturor câinilor de serviciu”.

El vrea să dedice un monumet câinilor eroi ai României. Conform unei postări pe pagina sa de Facebook, Tudor-Tim Ionescu decizia sa vine după l-a văzut pe câinele erou Max la parada de 1 Decembrie:

Premieră în România! Astăzi am decis să onorez memoria și activitatea tuturor câinilor de serviciu după ce, în 2012, echipa canină formată din ciobănescul german #Max și Plutonierul Adjutant Roșioară Valentin participa la parada militară cu ocazia festivităților de #1decembrie. Este vorba despre prima echipă canină până la acel moment care a participat la o paradă militară.

Tocmai de aceea, am ales să depun astăzi, înaintea Zilei Naționale, proiectul de hotărâre privind aprobarea realizării unui monument dedicat câinilor de serviciu denumit "Max, câine erou". Acesta urmează să fie amplasat în Parcul Regele Mihai I al României (fost parc Herăstrău).

Monumentul, menit să cinstească activitatea acestor câini care-și dau și viața pentru partenerii lor militari, constituie o premieră pentru România!” a scris consilierul ALDE, alăturând și fotocipii după proiectuld e hotărâre.

FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel