Ministerul Sănătății a modificat Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2

Covid
Covid

Ministerul Sănătății a modificat Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Schimbările vizează creșterea accesibilității pacientului la tratament precoce în ambulatoriu.

Conform modificărilor, medicația antivirală orală va putea fi prescrisă în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienții  infectați cu SARS-Cov-2. Unul dintre medicamente, respectiv Favipiravir, va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis, numai pe bază de prescripție medicală.

Ordinul pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului Sănătății nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS-Cov-2 este publicat în MO nr. 40 din 13.01.2022.

VEZI ȘI: Au fost înregistrate 9.884 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. Date 14 ianuarie

Au fost înregistrate 9.884 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. 

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 14 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 9.884 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 30 de decese, dintre care 3 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

VEZI ȘI: A patra doză de vaccin, autorizată în Spania pentru persoanele vulnerabile

Spania a autorizat administrarea celei de-a patra doze a unui vaccin anti-COVID-19 pentru anumite persoane vulnerabile, precum cele imunodeprimate, au anunţat joi autorităţile sanitare din această ţară, care se confruntă cu un val de infectări provocate de varianta Omicron a noului coronavirus, informează AFP. 

Sunt vizaţi anumiţi bolnavi de cancer, persoane care au beneficiat de un transplant, cele care fac dializă şi cele care urmează un tratament imunosupresor, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Spania, precizând totodată că această nouă doză de supra-booster poate fi administrată la cinci luni după cea de-a treia doză.

Pentru populaţia generală, a treia doză de vaccin va fi accesibilă de acum înainte pentru persoanele de peste 18 ani, nu doar pentru cele de peste 40 de ani aşa cum era cazul până joi, iar doza booster va putea fi administrată la cinci luni după cea de-a doua doză, nu după şase luni aşa cum se proceda până în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel