Milano a înregistrat cea mai călduroasă zi din 1763 încoace

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Orașul Milano, din nordul Italiei, a înregistrat miercuri un nou record de temperatură medie zilnică, de 33 de grade Celsius, când un val de căldură care a ajuns în regiune la jumătatea lunii august și-a atins apogeul, a anunțat vineri agenția regională pentru protecția mediului (ARPA).

A fost cea mai fierbinte zi de când stația meteo Milano Brera a început să înregistreze temperaturile, în 1763. Recordul anterior al Milanului de 32,8 C a fost stabilit pe 11 august 2003, scrie Reuters.

Capitala Italiei, Roma, a înregistrat un vârf record de 41,8 grade Celsius (°C) în iulie, după ce o mare parte din sudul Europei s-a topit de căldură în această vară, ceea ce a alimentat incendiile de vegetație, determinând guvernele să emită avertismente de sănătate și perturbând vacanțele pentru mulți turiști.

ARPA transmite că 23 și 24 august au fost cele mai călduroase zile ale verii în întreaga regiune Lombardia, care înconjoară Milano, cu mai multe orașe înregistrând temperaturi de vârf peste 40 C.

Agenția a adăugat că temperaturile „intense și anormale” au lovit și Alpii italieni.

Valul de căldură este pe cale să se încheie totuși, a transmis ARPA, lăsând loc unor furtuni puternice și o scădere bruscă a temperaturilor de până la 10-15 C la începutul săptămânii viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel