Mihai Gâdea, Ion Iliescu are dreptate

Nu poate fi exclusă o intervenție a ”băieților informați” din energie, care au tras heblul când au început dezvăluirile despre Liviu Negoiță, la Sinteza Zilei. PDL este disperat: nici măcar baronul Livache nu-și mai poate păstra feuda. Răscoala națională împotriva regimului Băsescu nu poate fi oprită de un panou pe care scrie sectorul 3, de parcă ar fi o altă țară în parcul IOR.

Totuși, incidente de genul acesta nu afectează doar studiourile de știri. În cartierul în care locuiesc eu, se ia curentul măcar odată pe lună. Personal, nu am sesizat vreo diferență față de epoca în care monopolul distribuției de electricitate aparținea statului.

De fapt, Ion Iliescu avea dreptate, dragă Mihai Gâdea, atunci când avertiza că monopolul privat e mai rău decât monopolul de stat.

Desigur, are și statul necazurile lui. Furnizorul-mamut e supt de firme căpușă, până face borelioză, clienții sunt prost tratați, că n-au unde se duce, iar gaura financiară trebuie acoperită de la buget.

Dar privatul? Dacă e tot monopol, nu se schimbă nimic: în locul căpușelor, acționarii își iau partea, clienții n-au nicio putere, iar așa-zisele investiții se fac, până la urmă, tot din credite bancare pe care le plătim noi.

Ați văzut mari diferențe față de epoca fără francezi, la Apa Nova? Eu, unul, nu mă așteptam să scap de inundații, după ce a fost vândută Regia. Dar aveam pretenția ca gropile din drum să fie astupate imediat după ce se termină lucrarea, nu după ce se umple strada de noroi. Așa am văzut la stăpânii Apa Nova, la ei în Franța. Din păcate, nu-mi pot schimba furnizorul din București cu cel din Paris.

Nu-mi rămâne decât să mă uit la Sinteza Zilei. Asta dacă n-am abonament la alt oligopol, de data asta din domeniul comunicațiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel