Beneficiile sportului pentru sănătate în sezonul rece

O viață activă reprezintă și o viață sănătoasă, potrivit unui studiu suedez.

Activitatea fizică, pe lângă faptul că ajută la o mai bună oxigenare a organismului, asigură o mai bună circulație sangvină, iar potrivit unui studiu suedez publicat în British Journal of Sports Medicine, sportul are o legătură directă cu longevitatea.

Pe lângă faptul că mărește speranța de viață, activează și metabolismul. Practic, activitatea fizică efectuată regulat este unul dintre cei mai buni stimulenți metabolici, care contribuie în același timp la creșterea masei musculare.

Accelerează detoxifierea organismului

Sportul reprezintă cel mai bun remediu pentru a îmbunătăți funcțiile plămânilor, inimii, rinichilor, sistemului nervos, mai ales că facilitează eliminarea din corp a toxinelor şi a deşeurilor metabolice.

Mișcarea trebuie să fie echivalentă cu prevenirea îmbătrânirii premature a organismului tău, în primul rând contribuie la reducerea nivelului de colesterol rău și a trigliceridelor, prin urmare sănătatea vaselor sangvine permite o circulație mult mai bună către organe, ceea ce înseamnă  prevenirea formării plăcilor de grăsime pe pereții diferitelor organe și a arterelor.

În plus îți va fi mult mai uțor să îți ții greutatea sub control, mai ales că sportul influențează mult raportul grăsime- mușchi în favoarea obținerii de țesut muscular. Astfel că masa musculară te va ajuta să arzi grăsimi inclusiv atunci când ești în stare de repaos și în același timp va contribui la creșterea ratei metabolice bazale.

Cel mai bun remediu pentru o inimă sănătoasă

Odată cu îmbătrânirea pereții inimii devin mai groși, în timp ce cavitățile inimii devin mai mici. Astfel că, această “inima mica si groasa” contribuie substanțial lșa apariția riscul de insuficiență cardiacă, adică mușchiul inimii nu poate pompa suficient sânge pentru a satisface cerințele normale ale organismului.

Specialiștii care au studiat acest fenomen, au observat cum după începerea unui program de activități fizice făcute în mod constant, îmbunătățirile s-au observat atât la nivel fizic cât și mintal.

Mai ales femeile care au un stil de viață activ reușeșc astfel să își păstreze densitatea osoasă înaltă, chiar dacă acestea sunt cel mai expuse la a dezvolta osteoporoză.

Sportul ajută la dobândirea unui tonus muscular bun și de asemenea, ajută la mineralizarea oaselor și la întărirea articulațiilor.

[citeste si]

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel