Meteo - Vremea săptămâna viitoare. Val de caniculă

Meteo - Gabriela Băncilă, șefa ANM anunță că după perioada destul de lungă de instabilitate termică o să suportăm caniculă toată săptămâna viitoare.

Meteo - ”În sfârșit ajungem la o perioadă așa cum ne-o dorim de multă vreme, o perioadă în care temperaturile se apropie, la umbră, de pragul caniculei. Este posibil ca pe parcursul săptămânii viitoare să și depășim la nivel izolat, în partea de vest, acest prag și să vorbim despre temperaturi real resimțite în orele amiezii care să conducă la instalarea acelei stări de disconfort termic. Indici care sunt acceptați, recunoscuți de Organizația Mondială de Meteorologie și Organizația Mondială a Sănătății arată că, la această oră, de exemplu, la Calafat, în extremitatea de sud-vest a țării, unde pe hărțile Agenției Naționale de Meteorologie apar valori în jurul 33 de grade coroborate cu umezeala din aer determină o temperatură real resimțită în jurul a 40 de grade”, a spus șefa ANM.

”Temperaturile la umbră depășesc, în mare parte din țară, 30 de grade și se situează la nivel de percepție în jurul valorilor cuprinse între 35 și 40 de grade. Valori destul de ridicate și în partea de sud-est a țării, unde la umbră se înregistrează 33 de grade, iar în bătaia soarelui ajung la 38 de grade”, a precizat Gabriela Băncilă la România Tv.

Vezi și: ANM, prognoza meteo. Vremea 6 august - 3 septembrie 2018


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel