Martin Scorsese lansează o sală de cinema VIRTUALĂ pentru a proiecta filme clasice

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Filmele clasice vor ieşi de la sertar si vor fi proiectate într-o sală de cinema... virtuală.

Regizorul Martin Scorsese a lucrat timp de mai bine de trei decenii în fruntea The Film Foundation. O mie de filme clasice au fost restaurate de la înfiinţarea organizaţiei, cu scopul de a le promova, conserva şi salva de la uitare, transmite News.ro. Asociaţia va lansa din 9 mai o nouă iniţiativă: o sală de proiecţie virtuală.

La începutul fiecărei luni, un lungmetraj va fi difuzat. Pe 9 mai, este programat filmul romantic ”Know Where I’m Going!” de Michael Powell şi Emeric Pressburger. The Film Foundation a supervizat restaurarea sa împreună cu Cinemateca britanică, BFI. Filmul a fost onorat vara trecută cu o sesiune la Cannes Classics a Festivalului de la Cannes. Ocazie pentru cinefili de a redescoperi povestea acestei tinere englezoaice ambiţioase (Wendy Hiller) ce călătoreşte în Hebride pentru a se căsători cu logodnicul ei mai înstărit. Când timpul îi separă pe diferite insule, ea începe să aibă îndoieli cu privire la meritele acestui aranjament şi să fie sfâşiată între acest om şi un ofiţer de marină (Roger Livesey).

Fiecare film selectat de The Film Foundation va fi disponibil pentru un interval de 24 de ore, lunar, în a doua zi de luni. Proiecţia online va fi însoţită de discuţii cu istorici, realizatori şi arhivişti care vor povesti despre procesul de restaurare. După „Know Where I’m Going!” vor urma ”La Strada” de Federico Fellini, clasicul film indian „Kummatty”, „Detour” de Edgar G. Ulmer, ”The Chase” de Arthur D. Ripley, drama politică „Sambizanga” de Sarah Maldoror, ”One-Eyed Jacks” de Marlon Brando şi „Moulin Rouge” de John Huston.

”În presă şi în cultura populară devine, din păcate din ce în ce mai obişnuit să vedem cinema-ul marginalizat şi devalorizat şi, în această situaţie, categorisit ca un fel de mâncare de consolare”, mărturisea cineastul  cu ceva timp în urmă. Scorsese a declanşat o polemică anul trecut după ce a declarat că, în opinia sa, lungmetrajele produse de studiourile Marvel, dedicate universului supereroilor, nu sunt cinema, ci îl duc cu gândul mai degrabă la un ”parc de distracţii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel