Marinela Ţepuş (Nottara): Aşteptăm răspuns. Vedem dacă îi dăm în judecată

Clădirea care găzduieşte Teatrul Nottara are expertiză tehnică, dar este necesar un aviz din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) Bucureşti - Ilfov pentru a fi scoasă de pe lista clădirilor cu 'bulină', a afirmat managerul Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş.

Ea a explicat că această clădire are expertiză tehnică făcută după Legea nr. 282/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 806 din 19 noiembrie 2015, de completare şi modificare a Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994, privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, conform căreia clasa de risc seismic nu este de gradul I, ci II.

Potrivit acesteia, un risc seismic de grad II înseamnă că teatrul poate intra în reabilitare.

'Şi o vom face. Am spus tuturor. Această clădire n-are nimic la structură. Să fiu bine înţeleasă. Expertiza şi bulina nu ne ajută nici să fim mai şubrezi, nici să fim mai puternici. Clădirea e aceeaşi. Singura problemă care există e o formalitate, încât să ne putem continua activitate până la reabilitare', a spus Ţepuş.

Posibilă acțiune în instanță

Ea a susţinut că 'acea bulină din 1996 a fost fals pusă din cauza unor interese imobiliare'. 'Ştim cu toţii că se vindeau apartamentele în asemenea imobile cu 30% mai ieftin. Aşa se face că în 1996, respectiv în 1997 s-au făcut două expertize. Nici asta n-ar fi fost voie, pentru că aici este este un complex format din trei obiective, ele luându-se separat, iar complexul important numit Sală n-a fost expertizat. (...) Nimeni, 20 de ani, n-a făcut nimic. Nici să vadă dacă e adevărată, nici să vadă dacă nu e adevărată', a menţionat managerul de la Nottara.

Marinela Ţepuş a subliniat că, în cazul unui răspuns negativ din partea ISC, conducerea de la Nottara va acţiona această instituţie în judecată.

'Inspectoratul în Construcţii, acum, nu ne dă un răspuns. După două luni şi jumătate nu ne dă niciun răspuns. Noi nu putem să-i dăm în judecată fără un răspuns. Şi am spus: să scrie ce vor, dar să dea un răspuns, ca să ştim dacă vom fi clasificaţi sau dacă-i dăm în judecată. Noi suntem în legalitate. Repet, problema noastră este că oamenii mai au dubii văzând această bulină pe clădire şi cumpără mai puţine bilete. Dacă-şi permit pur şi simplu să obstrucţioneze activitatea unei instituţii, înseamnă că suntem în România şi normalitate nu există', a mai spus Ţepuş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel