Maria Grapini: ”Politica fără profesioniști este ineficientă și periculoasă, pe termen lung!”

Europarlamentarul Maria Grapini, copreședinte al Partidului Puterii Umaniste, vorbește, într-un editorial scris pentru DCNews, despre clasa politică din România ultimilor 25 de ani. Maria Grapini consideră că țara noastră se află la o răscruce de drumuri în politica internă și are șansa ca, după 25 de ani, să aleagă drumul corect.

Pentru asta însă, continuă europarlamentarul, este nevoie de implicarea cât mai multor cetățeni în anul electoral 2016 și de alegerea unor profesioniști, în detrimentul politicienilor cunoscuți și cu imagini de VIP.

Iată editorialul scris de Maria Grapini pentru DCNews:

Politica fara profesionisti este ineficienta si periculoasa, pe termen lung!

Cred in nevoia de profesionalism si moralitate in politica.Constructia in mare masura a sistemului politic pe alte criterii decat valoarea profesionala si umana ,timp de 25 de ani ,a dus la esec.Responsabilitatea o au liderii politici,dupa parerea mea.Motivez:propunerea unor oameni in parlamentele locale cum imi place sa numesc eu consiliile locale,la primarii ,in Parlament si ministere ,care nu au pregatire solida in profesia de baza si care nu au un istoric curat al carierei, a facut sa apara legi,HG si alte reglementari ineficiente,incoerente,interpretabile si au construit un sistem corupt.Cum sa faca politici publice ,cu efect asupra a milioane de oameni persoane care nu au pregatirea profesionala din domeniul in care reglementeaza? Cine avea dreptul si obligatia sa selectioneze persoanele implicate in politicile publice? Partidele politice.

Cred ca Romania are nevoie de politici publice centrate pe oameni.Efectele oricarei reglementari trebuie calculate in raport cu resursa umana-cea mai importanta resursa pe care o detine un stat.Resursa  umana trebuie folosita respectand scara valorilor si competentelor ,respectand demnitatea fiecarui cetatean.

Vezi și: Analiză tranșantă a unui ministru: Ce soluții propune pentru un fenomen îngrijorător

 

Romania se afla la o rascruce de drumuri in politica interna si are sansa ca dupa 25 de ani sa aleaga drumul corect.Implicarea Romaniei tacute,a celor mai multi cetateni ,in anul electoral care urmeaza va putea fi mijlocul de schimbare a modului de a face politica.Trebuie sa existe determinare din partea unei largi majoritati a populatiei sa sanctioneze partidele care insista in a propune oameni nepregatiti profesional si imorali! Cred ca este sansa partidelor mici sau mari,care au inteles ca nu numele cu rezonanta,imagine de VIP(de cele mai multe ori fals creata)vechime in politica ,etc conteaza ci calitatea umana si cea profesionala ale candidatilor sunt importante si necesare.

Avem nevoie de schimbare radicala in modul de a face politica.Paradoxal,se plang de nefunctionarea statului de drept ,de nesepararea puterilor in stat,de discriminare,etc.cei care au construit sistemul! Se plang si multi care ar putea face lucrurile mai bine dar nu-si asuma sa intre in politica si se plang si cetatenii ,care ignora drepturile lor legate de implicarea in actele electorale! Eu cred ca toate cele trei categorii nu sunt indreptatite sa critice.Prima categorie este vinovata de rezultat,a doua categorie are vinovatia neimplicarii  stiind ca poate sa faca mai bine lucrurile pe care le critica si cea de-a treia categorie , pentru ca au dat dovada de lipsa de civism.
De aceea cred ca este nevoie de mobilizare generala!

Cred ca schimbarea in bine sau in rau o fac oamenii! Implicare duce la schimbare! Implicarea celor care stiu,pot,vor -duce la o schimbare in bine!”

Citește și: Ponta, scrisoare deschisă către liderii PNL, cu privire la Realitatea TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel