Lia Bugnar, după redeschiderea teatrelor: Mai bine încerc online. Dacă primarul Nicușor Dan nu pricepe...

Noi 4
Noi 4

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis vineri că, începând de luni, în sălile de spectacol, teatre şi cinematografe va fi permis accesul publicului în limita a 30% din capacitate.

Regizoarea Lia Bugnar a spus că decât în aceste condiții, mai bine continuă cu teatrul online. Ea a explicat că vestea cu redeschiderea teatrelor, cu doar 30% din capacitate, nu este o veste prea bună nici pentru teatrul independent, nici pentru, de exemplu, Teatrul Metropolis, teatru de proiecte.

”Cica deschid teatrele. Sa jucam cu 30% din capacitatea salii. Iata o veste care nu-mi schimba situatia in niciun fel. La Green Hours, 30% din capacitatea salii inseamna 20 de spectatori. Multumesc mult, prefer sa nu. Mai bine incerc sa fac teatru online si, de cate ori joc un spectacol pe care in mod normal il joc la Green Hours, dau si dragului meu teatru independent ce si cat pot.

Nici la Metropolis nu-i vreo sfaraiala momentan, pentru ca, daca domnul primar (speranta noastra de mai bine) nu pricepe ca teatrul Metropolis, teatru de stat, e un teatru de proiect, adica nu are trupa angajata DELOC, doar colaboratori, cata vreme nu exista buget pentru colaboratori, teatrul Metropolis nu poate functiona normal, cu sau fara pandemie. Deci nici de-aici vreo nadejde, cel putin momentan. Asa ca mergem in continuare pe teatru online. Oricum, in caz ca se insista pe redeschiderea asta cu cativa spectatori viteji in sala, ar trebui ca angajatii teatrelor sa fie luati in calcul pentru vaccinare inainte sa zburde si sa imprastie saliva in toate directiile pe scena. Nu de alta, da' "sa mori pe altarul artei" e bine sa ramana o metafora si pentru noi, si pentru platitorul de bilet. Asa ca, repet, ramanem la teatrul online.

In aceasta ordine de idei, sa stiti ca pe 5 februarie avem "Noi4", un spectacol de mine, cu Marius Manole, Maria Obretin, Oana Tudor si cu mine insami.

Il jucam de o gramada de ani, l-a vazut mai toata lumea, dar ne bazam pe faptul ca exista spectatori din alte orase care nu l-au vazut si, bineinteles, romani din toata lumea. Ca detaliu promotional, po' sa va zic ca n-am primit vreodata reclamatii in legatura cu acest spectacol si ca exista un spectator (te stii tu, nu-ti dau numele) care l-a vazut de 14 ori. Filmarea va fi tzatza de matza, adica perfecta cum numa' o parte componenta a unei pisici poate fi. Cinci camere de filmat, lumini bune, sunet impecabil si actorie, pe cat posibil, excelenta. "Pe cat posibil" ala cuprinde indoielile fata de propria maiestrie actoricesca, de colegi nu-mi fac griji. Dar, vorba aia, daca eu nu sunt in deplinatatea talentului, ma veti circumstantia atenuant pentru ca "domle, da' ce frumos a scris ea piesa!". Sau nu.

Oricum, daca nu incercati, nu vom afla niciodata. Cu "Peretele" am reusit sa vindem 4000 de bilete si, evident, suntem constienti ca miracolele nu se intampla zilnic si ca stacheta e asa de sus incat facem carcei la gat uitandu-ne la ea, da' asa cum am zis, trebuie incercat, c-un dat in bara toti suntem datori. O sa va tot bat la cap cu spectacolul asta pana in ziua de apoi (5 februarie), apoi ma voi potoli. Nu mai zic ca orice share ajuta, ca deja stiti si voi cum functioneaza toata hora asta, hai sa dam mana cu mana sa vedem o piesa buna. (Nu e piesa, e spectacol, da' mi-a trebuit la rima.) In comentarii mai jos o sa pun pasii spre cumpararea de bilete, in caz ca vreti s-o apucati pe drumul asta. Voi reveni zilnic, imi cer scuze de pe-acum, da' oricum alta treaba n-am, ca nu joc nimic. P.S. In fotografie e Maria Obretin, actrita din Noi4, frumoasa dupa cum se vede cu ochiul liber si, din fericire, in aceeasi masura intimidant de talentata. O sa va povestesc intr-o postare viitoare cum am ajuns eu sa scriu aceasta piesa pentru ea, cu dedicatie”, a scris Lia Bugnar pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel