Kosovo - România, preliminariile EURO 2024, rezultat final. Tricolorii, salvaţi de VAR

Facebook Echipa Nationala a României
Facebook Echipa Nationala a României

România înfruntă selecţionata din Kosovo vineri, 16 iunie. 

România nu a reuşit să învingă Kosovo, în preliminariile EURO2024. Meciul s-a terminat egal, scor 0-0, însă tricolorii puteau să piardă. Kosovo a marcat în minutul 65, însă reuşita a fost anulată pentru offside, după consultarea VAR. Mai mult decât atât, spre final, tricolorii păreau chiar mulţumiţi cu un punct obţinut, de multe ori alegând să câştige câteva secunde pentru a nu se expune unui contraatac din partea adversarilor. 

România pierde 2 puncte în lupta pentru calificarea la EURO 2024, contra reprezentativei unui stat pe care nu îl recunoaşte în mod oficial. 

Kosovo - România, repriza a doua 

Min 95: Şutul lui Sorescu este prins de portarul lui Kosovo. 

Min 92: Muriqi trage peste poartă, din interiorul careului. 

Min 76: Sorescu a tras tare, de la 25 m, dar portarul kosovar a respins în corner. 

Min 65: Kosovo a marcat, dar faza este analizată cu sistemul VAR pentru un posibil offside. Golul a fost anulat. 

Min 45: A început partida.

Kosovo - România, prima repriză 

Pauză

Min 8: Fază periculoasă a kosovarilor, oprită de gazon. Mingea s-a oprit într-o baltă. Pe contraatac. George Puşcaş luftează din faţa porţii. 

Min 1: A început meciul. 

Update: Arbitrii au luat decizia finală. După inspectarea gazonului, oficialii au luat decizia ca meciul să se dispute la ora programată, 21:45. 

"În actualele condiţii meteo, partida se va desfăşura la ora stabilită", transmite şi FRF. 

Update: Starea gazonului ar putea să nu permită ca partida să se dispute, iar decizia urmează să fie luată de oficialii UEFA, anunţă Digisport.

"Din ce știm până acum (n.n. 20:45), meciul se va juca. Nu știm când ar putea fi reprogramat, dacă este cazul. Se pare însă că ploaia se termină abia peste două zile”, a afirmat Mihai Stoichiță, pentru ProSport.

Meciul va fi transmis în format livescore pe DC NEWS, de la ora 21:45. 

Iată echipa de start: 

ROMÂNIA: 12. Moldovan – 4. Manea, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 22. Camora – 6. Băluță, 14. M. Marin, 10. Stanciu-cpt. – 20. Man, 9. Pușcaș, 17. Coman. Selecționer: Edward Iordănescu
Rezerve: 1. Târnovanu, 16. Aioani – 2. Rațiu, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 11. Hagi, 13. Mihăilă, 18. Olaru, 19. Screciu, 21. Moruțan, 23. Sorescu

"Am venit cu multă încredere aici, cu mult entuziasm şi energie. Suntem conştienţi că vom avea încă un test dificil împotriva unui adversar care este candidat la calificare. Nu sunt de acord că un anumit rezultat mâine poate scoate o echipă sau alta din luptă, pentru că e doar la început campania. De asemenea, suntem conştienţi că în ciuda începutului bun din aceste preliminarii nu avem nicio garanţie a unui nou rezultat pozitiv. Pentru asta trebuie să arătăm foarte bine, să fim bine organizaţi, să muncim şi chiar să suferim dacă e cazul pentru a atrage de partea noastră rezultatul pozitiv. Adversarul este unul valoros şi foarte bine motivat, cu multă calitate individuală, cu jucători din campionatele de top ale Europei. Iar asta ne pune în gardă. Eu am încredere mare în echipa naţională. Dacă după două victorii în debutul campaniei reuşim să o producem şi pe a treia cu siguranţă ea ne poate da multă încredere. Trebuie să pregătim jocul cu gândul de a câştiga. Asta înseamnă să ai un psihic puternic. Trebuie să intrăm decişi, trebuie să ţintim cele trei puncte, însă trebuie să fim echilibraţi şi maturi în fiecare moment al jocului. La un astfel de nivel orice greşeală poate să fie capitală. Aşadar trebuie să eliminăm greşelile cât de mult se poate. Dacă la finalul acţiunii vom fi în continuare pe un loc calificabil pot să spun că mă voi considera mulţumit", a spus selecţionerul Edi Iordănescu, citat de Agerpres.

"Să nu cădem în capcana de a analiza adversarul după rezultatul cu Andorra (scor 1-1). Eu vă garantez că mâine va fi un meci nu doar echilibrat, ci unul foarte disputat de ambele părţi. Kosovo e o echipă care acceptă şi lupta, caută angajamentul. Terenul nu este neapărat un atu pentru noi, dar dacă vrem la European trebuie să depăşim orice obstacol, să răspundem cu forţă la forţă şi cu luptă la luptă, să facem un joc tactic bun. Consider că orice punct pe care îl aducem în clasament după această acţiune este un pas în plus către îndeplinirea obiectivului. Salut revenirea lui Ianis Hagi după o accidentare de lungă durată. Din păcate, ne lipsesc alţi jucători cu probleme medicale, dar trebuie să adunăm puncte. E un moment în care nu mai e timp pentru alibiuri, ci doar pentru fapte. Ianis a venit bine la lot, cu o dorinţă suplimentară, pentru că i-a lipsit echipa naţională. În concluzie, el e mult mai bine decât era în martie, iar în septembrie va fi şi mai bine decât e acum. El are susţinerea noastră totală şi dacă este aici înseamnă că poate ajuta echipa naţională", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel