KineDok în luna Mai

KineDok powered by One World Romania aduce în luna mai 22 de proiecții de film documentar. Publicul cinefil din14 orașe din țară este invitat să vizioneze documentare creative din Europa Centrală și de Est. Arad, Brăila, București, Cluj Napoca și Timișoara se află printre orașele care încep programul de proiecții KineDok în luna mai – program care va continua până la finalul anului.

În programul lunii mai veți regăsi o selecție de filme aproape imposibil de văzut în afara proiectului KineDok și vă recomandăm să nu ratați nicio proiecție. Cu siguranță veți rămâne cu amintiri puternice după vizionarea acestor documentare. O parte dintre filmele documentare selecționate pentru cea de-a treia ediție a KineDok au mai fost proiectate de câteva ori în România, dar multe vin la noi pentru prima dată.

Documentarul care se bucură de cele mai multe proiecții în luna mai este„Un film autist normal”– filmul câștigător al premiului acordat de Festivalul de Documentar și Drepturile Omului One World Romania, la cea de-a 10-a ediție. Filmat pe parcursul a doi ani, acest documentar este un portret intim și afectuos a cinci adolescenţi diagnosticați cu sindromul Asperger care, în afara pasiunilor pentru Tarantino şi Micul Prinţ, pentru muzică clasică sau scriitură creativă, pot explica foarte clar modul în care viaţa le este afectată de construcția diferită a creierelor lor.

KineDok funcționează ca o platformă de distribuție alternativă de film documentar. În galerii, în cluburi, în cafenele și mansarde locale, KineDok propune o formă colectivă de experimentare a filmului și este o invitație la discuție, alături de cineaști, protagoniști și de experți din domeniu, într-un mediu informal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel