Joe Biden: ”Pentru numele lui Dumnezeu, acest om (Putin) nu mai poate rămâne la putere!”. Casa Albă și Kremlinul, REACȚII

Joe Biden dă vina pe invazia Ucrainei de către Rusia pentru creșterea prețului gazului / foto captură video/ Joe Biden, Polonia
Joe Biden dă vina pe invazia Ucrainei de către Rusia pentru creșterea prețului gazului / foto captură video/ Joe Biden, Polonia

Aproape în încheierea discursului său din Polonia, președintele american Joe Biden a afirmat că Vladimir Putin nu mai poate rămâne la putere.

Președintele american a declarat astăzi că Vladimir Putin ”nu mai poate rămâne la putere”, dar Casa Albă a transmis ulterior că mesajul lui Joe Biden nu este un apel pentru schimbarea de regim, transmite CNN. 

”Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere.” a spus Joe Biden în concluziile mesajului său transmis de la Castelul Regal din Varșovia. 

”Președintele a vrut să spună că Putin nu mai poate fi lăsat să-și exercite puterea asupra vecinilor săi și în regiune. El nu a pus în discuție puterea lui Putin în Rusia sau schimbarea regimului” a transmis Casa Albă, conform sursei citate. 

Această parte a declarațiilor lui Joe Biden nu a făcut parte din discursul său pregătit, adaugă oficialii Casei Albe. ”Pentru noi, nu este despre schimbarea de regim, poporul rus trebuie să decidă cine vrea să-l conducă” a declarat anterior Antony Blinken, secretat de stat. 

Și Kremlinul a reacționat: ”Aceasta nu este o decizie a domnului Biden” a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov. ”Poate fi doar alegerea oamenilor din Federația Rusă” a continuat acesta. 

”Vom avea un viitor luminos, democratic, plin de posibilități”

Joe Biden a avut trei zile de întâlniri cu aliaţii din G7, Europa şi NATO, iar vineri a vizitat trupele americane din Polonia. Sâmbătă, președintele american s-a întâlnit cu preşedintele polonez, Andrzej Duda, și a vizitat un centru de primire a refugiaţilor de pe stadionul naţional din Varşovia. Discursul din această seară se anunța a fi unul foarte important: Casa Albă a transmis anterior că Joe Biden ”va face remarci privind eforturile unite ale lumii libere de a sprijini poporul ucrainean, de a trage Rusia la răspundere pentru războiul său brutal şi de a apăra un viitor care este înrădăcinat în principiile democratice”. 

”Acum lăsați-mă să repet, din nou, cuvintele Papei Ioan Paul al II-lea: Să nu vă fie frică! Un dictator nu va câștiga niciodată în fața oamenilor care luptă pentru libertate. Vom avea un viitor luminos, democratic, plin de posibilități. Acest om nu poate rămâne la putere, pentru numele lui Dumnezeu” arăta o parte din discursul lui Joe Biden. Vezi aici mai mult

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel