Joachim Loew l-a confirmat pe Manuel Neuer ca titular între buturile naţionalei Germaniei

Manuel Neuer rămâne portarul titular al naţionalei de fotbal a Germaniei, a indicat vineri selecţionerul Joachim Loew, înaintea meciurilor cu Argentina şi Estonia, scrie AFP.

În comunicatul în care este anunţat lotul, Loew a vorbit despre rivalitatea dintre portarul lui Bayern Munchen şi rezerva sa la prima reprezentativă, Marc-Andre ter Stegen (FC Barcelona).

Nemulţumit că joacă puţin la naţională, goalkeeperul clubului catalan va fi folosit în amicalul de miercuri, de la Dortmund, cu Argentina, lipsită de Lionel Messi. Loew a confirmat însă ierarhia actuală, precizând că Neuer va apăra duminică la Tallinn împotriva Estoniei, în preliminariile EURO 2020.

Pentru a pune capăt discuţiilor dintre cei doi portari, Loew a repetat în comunicat că "Manuel Neuer este căpitanul nostru şi deci şi portarul nostru titular în acest moment, având ca obiectiv Campionatul European, dacă nu se întâmplă nimic neprevăzut".

La mijlocul lui septembrie, Ter Stegen şi-a exprimat frustrarea fiindcă a rămas pe bancă la meciurile din preliminarii cu Olanda (2-4) şi Irlanda de Nord (2-0). Neuer a răspuns acid, spunând că portarii trebuie "să se ajute între ei".

În altă ordine de idei, Loew i-a convocat pe Nadiem Amiri şi Luca Waldschmidt, care au reuşit câte o dublă în victoria Germaniei împotriva României (4-2) în semifinalele Campionatului european de tineret din vara acestui an. Amiri a punctat şi în finala cu Spania (1-2). Mijlocaşul este chemat în premieră la naţionala mare, în timp ce Waldschmidt a mai fost convocat, dar nu a apucat să debuteze.

Iată lotul pentru meciurile cu Argentina şi Estonia:
portari: Manuel Neuer (Bayern Munchen), Marc-Andre ter Stegen (FC Barcelona/Spania), Bernd Leno (Arsenal/Anglia)
fundaşi: Matthias Ginter (Borussia Monchengladbach), Marcel Halstenberg (RB Leipzig), Jonas Hector (FC Koln), Lukas Klostermann (RB Leipzig), Niklas Stark (Hertha Berlin), Niklas Suele (Bayern Munchen), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)
mijlocaşi/atacanţi: Nadiem Amiri (Bayer Leverkusen), Julian Brandt (Borussia Dortmund), Emre Can (Juventus Torino/Italia), Serge Gnabry (Bayern Munchen), Ilkay Gundogan (Manchester City/Anglia), Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Joshua Kimmich (Bayern Munchen), Toni Kroos (Real Madrid/Spania), Marco Reus (Borussia Dortmund), Luca Waldschmidt (SC Freiburg), Timo Werner (RB Leipzig)
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel