Jandarmeria Bucureşti, precizări privind meciul Rapid-Dinamo: Suporterii oaspeţi au refuzat să asiste la partida de fotbal

Jandarmeria Bucureşti a venit cu precizări privind meciul Rapid-Dinamo.

Suporterii dinamovişti veniţi, pe Giuleşti Superbet Arena, la meciul dintre echipele FC Rapid şi FC Dinamo 1948 au refuzat să mai asiste la partida de fotbal, părăsind arena, după ce le-a fost interzis să pătrundă pe stadion cu o coregrafie de mari dimensiuni, care presupunea şi folosirea unor materiale pirotehnice. Precizările au fost făcute vineri de Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, care arată că decizia a fost luată de organizatorul competiţiei sportive şi de către observatorul de joc.

Pe timpul accesului în arena sportivă, suporterii oaspeţi au solicitat pătrunderea cu o coregrafie de mari dimensiuni. Aceasta nu a fost permisă de către organizatorul competiţiei sportive şi de către observatorul de joc din cauza dimensiunii acesteia care putea pune în pericol siguranţa spectatorilor, mai ales în contextul folosirii concomitente a unor materiale pirotehnice. Din acest motiv, suporterii oaspeţi au refuzat să mai asiste la partida de fotbal, părăsind arena sportivă, arată sursa citată.

Totodată, pe timpul accesului în arena sportivă, în rândurile suporterilor echipei gazdă au fost depistate persoane care deţineau abonamente în care numele, prenumele sau codul numeric personal nu coincideau cu cele din actul de identitate, fapt ce contravine cadrului legal în vigoare. Astfel, accesul persoanelor în cauză nu a fost permis, iar abonamentele au fost ridicate pentru a fi înapoiate organizatorului competiţiei sportive, în calitate de emitent, mai menţionează Jandarmeria Capitalei.

Aceste măsuri au scop preventiv şi au fost dispuse în conformitate cu prevederile art. 10, alin. 2, lit. e) din Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel