Ioana Petrescu, despre eliminarea a 70 de taxe

Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, a explicat, luni, la România Tv, rațiunea eliminării a 70 de taxe, măsură anunțată de premierul Victor Ponta cu cinci zile în urmă.

”Sunt 70 de tarife și taxe parafiscale (care nu sunt în Codul Fiscal). Fiecare, individual, colectează sub 800. 000 de lei și per total sub 2 milioane de lei”, a declarat ministrul Finanțelor, care a precizat că ”vorbim aici de tarife și taxe parafiscale care sunt în curtea mai multor ministere”.

Rugată se exemplifice, Ioana Petrescu a relatat că a discutat de curând cu ministerul Comunicațiilor și s-a eliminat un tarif pus pe accesarea anumitor servicii prin eguvernare.

Citește și: Stolojan cere demisia ministrului Finanțelor, Ioana Petrescu

Ioana Petrescu a explicat că taxele vor fi eliminate pentru că nu sunt rentabile, administrarea lor costând mai mult decât profitul pe care îl aduc.

”Ajută și firmele și persoanele fizice, dar eu m-am gândit că din moment ce ele colectează atât de puțin... costul administrării este mai mare decât ce produc”, a spus Petrescu, care a adăugat că în felul acesta ”arătăm un pic de respect pentru contribuabil”.

Premierul Victor Ponta a declarat că în septembrie se împlinește un an de la reducerea TVA-ului la pâine. După ce se va face o analiză a rezultatelor acestei perioade, Ponta a spus că dorește reducerea la TVA pentru fructe și legume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel