Interzicem vrăjitoria. Urmează Biserica?

val-vilcu
val-vilcu

Sultana vine luni la Parlament, în fruntea unei cete de 19 vrăjitoare, pentru a-i face descântece lui Nicolae Păun, președintele Comisiei pentru Drepturile Omului, care vrea să pedespsească magia albă cu închisoarea. Înainte să se ocupe cu drepturile omului, în sensul îngrădirii lor, dl. Păun se ocupa cu drepturile romului, ajungând în Camera Deputaților ca reprezentant al etniei respective. Ce a făcut domnia sa pentru interzicerea magiei care face să dispară conducte de irigații, șine de tren sau bancomate, nu știu.

Nici nu îmi este clar ce are de împărțit cu Sultana. Nu vreau să cred că, vorba dictonului roman, romo romini lupus. Da’ mai știi? Poate că e o chestiune de concurență: de ce să-și dea oamenii banii pe magie, când ar putea să-i investească în căldări sau în spectacole cu urși, de exemplu. O fi o simplă reglare de conturi, în țigănie?

Contactat de Libertatea, deputatul s-a declarat dispus la negocieri. ”Le voi invita la o discuţie punctuală asupra proiectului de lege, dar le voi spune clar că ceea ce fac ele se cheamă înşelăciune, faptă pedepsită cu închisoarea", a atras atenția dl. Păun.

Ceea ce am putea spune și noi despre inițiativa legislativă: o vrăjeală. Dacă există deja o lege care pedepsește înșelăciunea, ce mai inventează dl. Păun? Să se aplice legea în cazul vrăjitoarelor, indiferent dacă sunt de etnie romă sau albaneză.

Parlamentul e blocat cu tot felul de inițiative fanteziste, fie inaplicabile, fie care aduc precizări inutile la legi deja existente. Furtul e furt, nu e nevoie de o nouă lege care să detalieze cum se operează cu pontoarca.

Pe de altă parte, vrăjitoarele susțin că nu bagă mâna în buzunarul clientului, ci oferă un serviciu. Dacă ar încheia un contract de prestări servicii și ar plăti taxe, nimeni n-ar avea nimic de obiectat. Cine se scandalizează că o persoană dă de bună voie 100 de lei pe un cuvânt? Aceeași șapcă se vinde cu 30 de lei dacă nu scrie nimic pe ea și cu 130 de lei dacă are logo-ul Ferrari (și ai noroc de reduceri). Magia brandului nu e tot magie?

Savantul Păun poate susține că vrăjitoria nu are rezultate, că nu se pot aduce dovezi ale eficienței vrăjilor, așa cum ar putea aduce un consultant de vânzări niște cifre de afaceri. În SUA, unde se permit astfel de practici, s-a pornit de la ideea că nici Biserica nu prea poate prezenta dovezi științifice, dar nimeni nu interzice credința. Unul crede în reîncarnare, altul crede că Maria Câmpina o să-i dezlege cununiile. Ce treabă are statul cu asta? Doar să perceapă impozitele cuvenite.

Adevărat problemă e că vrăjitoarele nu plătesc taxe și CAS. Iar când s-a îmbolnăvit de cancer, Adevărata Mamă Omida, a fost tratată gratis cu citostatice de doctorul Băcanu, la Institutul Oncologic. Că Institutul de ghicit n-a reușit nici măcar depistarea bolii în primele faze.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel