Inspiraţia zilei: Ce dai, aia primeşti! Viaţa ca un boomerang

Pastila de inspiraţie: Efect de boomerang / Foto: Pexels
Pastila de inspiraţie: Efect de boomerang / Foto: Pexels

Pe toate le trăim sub efect de bumerang. Ne-atragem revanșele din trecut și vorbele răcnite mai demult în urechea celuilalt. Le atragem cu aceeași vervă cu care le-am dat putere să lovească și să sape pe sub răni. Ni se întorc toate câte am nelegiuit, de la cuvinte până la fapte. Vin înapoi buluc cu aceeași precizie și aceeași forță cu care le-am îmbrâncit în lume. Sunt restanțele de mâine pentru ispitele de azi. Toate infamiile, toată ocara cu care ne-am dezonorat semenii, chiar și dacă mânia ne-a ținut drept scuză de moment, toate vitregiile și lucrurile strâmbe pe care le-am făcut vor reveni în viețile noastre, mai devreme sau mai târziu, pentru a-și cere tributul.

Şi pentru că tot ce emiţi în Univers se întoarce, cel mai bun sfat pe care l-ai putea primi vreodată este...să fii bun. Fii bun și vei căpăta strălucire de om frumos din cap până-n picioare. Fii generos! Oferă cu amândouă mâinile, ca să nu cauți mai apoi, lovit de primul instinct, să dai cu una în timp ce-ți aștepți răsplata cu cealaltă întinsă. Fii supus și vei primi supunere. De ce să faci răul când poți să nu-l faci? De ce să-ți încleștezi degetele a pumn când poți să le lași să mângâie în voie și să aline dureri tăinuite? De ce să deschizi gura a ocară și reproș când poți să faci din cuvânt pansament pentru răni nevindecate? De ce să te compromiți când poți să te lași guvernat de Legea Frumosului – frumosul grandios, frumosul pur, fără gesticulație afectată. De ce să trezești antipatii și repulsie în jur când știi că totul în tine e remarcabil? De ce să-ți faci dușmani când ai libertatea să-ți alegi prietenii după placul inimii? De ce să fii hain și egoist când știi că poți da și altuia din multul sau puținul tău? Fii bun și vei căpăta strălucire de om frumos din cap până-n picioare. Alege să fii calm, empatic, sensibil şi iubitor de toate cele înconjurătoare iar destinul îți va scoate în cale gânditori și simțitori de talia ta. Fă binele bine și vei aduce schimbare peste creștetul lumii. Vei simți cum forțe noi te febrilizează și se sparg în tine cu rost să te crească, să te înalţe, să te schimbe şi să te preschimbe în cea mai bună versiune a ta. Vei crede din nou în povestea paharului cu apă despre care se zice că nu rămâne niciodată nerăsplătit.  

Semnează Armistiţiul Tăcerii cu duşmanii tăi

Semnează Armistițiul Tăcerii cu cei care ți-au hulit numele, te-au necinstit ori ți-au prigonit visul și ți-au pângărit cele mai intime crezuri. Îndreaptă-ți privirea înspre ziua de azi și întoarce spatele celor care au apus în urma ta. Nu-ți duce pașii înapoi în trecut. Ai mai fost acolo. Bate-i prietenește pe umăr pe toți cei care au făcut din succesul tău subiect de bârfă în cercuri închise cu oameni pentru care micimea și deșertăciunea sufletească sunt cele mai de soi avuții. Încheie tratatul bilateral de pace cu omul care odinioară ți-a făcut rău și te-a învrăjbit și pe tine. Abdică la tronul orgoliilor personale și rescrie-ți istoria! Stinge cu apă rece văpaia care-a dogorit peste tine patimă și mâhnire! Lasă-ți indignările și neîmplinirile acolo unde le este locul pe harta vieții tale, fii recunoscător pentru ce ai și cine ești astăzi. Păstrează-le doar pe acelea care te îndeamnă la visare și te fac să mergi mai departe.

Răutatea e ca holera. Se ia.

Să răspunzi cu aceeași barbarie la un act de violență, fizică sau verbală, să ripostezi cu pumn la pumn e ca și cum i-ai cere agresorului tău să te lase să-i încalți șosetele murdare și, pe deasupra, i-ai mai și mulțumi. Poate că, sub furia momentului, ai fi tentat să crezi că tot ce dai trebuie să fie pe măsura celor primite. Gândești că se cuvine să returnezi răutățile, să le trimiți acolo de unde au venit cu aceeași forță cu care s-au izbit de tine. Asta îți dorești? Să te identifici cu inamicul? Vorbește-i! Fă-l să te asculte, să te priceapă, să te intuiască și, la final, să lase piatra jos. Răutatea se ia. E ca holera.

Cei care te jignesc nu te urăsc pe tine. Se urăsc pe ei.

Fă-ți din rival aliat! NU te alătura și tu gloatei deja înmulțite de dătători cu parul! Stai deoparte și nu-ți băga mâinile în tina cu care s-au mânjit toți! Desfă-ți pumnul și lasă-i să plece! Nu riposta! Nu da și tu! Vei fi ca ei. Sau...mai rău. Bătălia nu e a ta. E a lor, cei în permanență nemulțumiți și puși pe harță. Nu te urăsc pe tine. Se urăsc pe ei. 

Fii tu curentul de aer care plimbă bumerangul!

Creionează-i tu traseul și întoarce-l doar atunci când ce s-a spus sau s-a înfăptuit e demn de aplauzele lui Dumnezeu. Asigură-te că nu încalcă reguli, nu se abate de la adevăr și nu pricinuiește suferințe ascunse celor către care se îndreaptă. Dă-i voie să lovească din plin când aduce cu el bucurie și mulțumire. Bumerangul e în mâinile tale! Tu știi să-l mânuiești cel mai bine. I-ai învățat toate căile, ocolișurile și scurtăturile. Și știi că atunci când va brăzda aerul în drumul înapoi spre urechea ta se va opri din goana-i ascuțită și-ți va șopti pe lângă tâmple dacă ce faci e bine sau rău. Tu doar aruncă-l! Acum. Sau mai târziu. Vei primi vești oricum!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel