Hamburgerul din celule stem a fost creat. Tu ai mânca așa ceva?

Săptămâna aceasta va fi prezentat un hamburger ce ar putea schimba industria alimentară. Realizat din celule stem, primul hamburger de acest fel va costa nu mai puțin de 290.000 de euro și va fi servit într-un restaurant exclusivist din Londra. Suma uriașă reprezintă banii investiţi pentru producerea  prototipului hamburgerului artificial.

Autor: Simona Tudor

Cu o greutate de 142 de grame, carnea din hamburger a fost produsă în laborator de echipa profesorului Mark Post de la   Universitatea din  Maastricht.

Carnea este formată din fâşii de vită artificiale crescute din celule stem. Aceasta este o încercare a profesorului Mark Post de a demonstra că alimentele artificiale le pot înlocui pe cele bio.  Echipa de olandezi speră ca mâncarea realizată prin procedura in vitro să devină o sursă de hrană viabilă.

Burgerul a fost realizat folosind celule extrase din gâtul unei vaci de crescătorie. Tehnicile folosite pentru această procedură sunt similare celor utilizate în crearea artificială de organe. Celulele stem au proprietatea unică de a se putea transforma într-o multitudine de altfel de celule incluzând celulele musculare de care este nevoie pentru a crea carnea din hamburger.

 Echipa condusă de dr. Post a folosit zeci de miliarde de celule musculare pentru a crea 20.000 de straturi subțiri de țesut muscular, echivalentul unui hamburger. Deși acest burger crescut in vitro nu conține niciun pic de grăsime, dr. Post asigură revista New York Times că are un gust destul de bun.

Business Insider scrie că acest tip de carne ar putea convinge chiar şi vegetarienii să îşi îmbogăţească meniul, deoarece producerea cărnii artificiale nu ar mai avea la bază uciderea animalelor sau a păsărilor.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel