EXCLUSIV  Gușă: Dragnea este, în LIBERTATE, o bombă cu ceas!

Liviu Dragnea așteaptă decizia Tribunalului Giurgiu pentru eliberarea condiționată
Liviu Dragnea așteaptă decizia Tribunalului Giurgiu pentru eliberarea condiționată

Cozmin Gușă a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre cazul lui Liviu Dragnea, aflat momentan în închisoare, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au respins ieri contestația privind eliberarea condiționată.

Cozmin Gușă consideră că Liviu Dragnea, în ciuda absenței de pe scena politică, din cauza condamnării la 3 ani și 6 luni de închisoare, condamnare venită acum 2 ani, este încă un politician valabil, a cărui voce poate să îi bage în corzi pe ”puternicii zilei” din politică. În libertate, dacă va vorbi, ar crea multe probleme unor politicieni. 

"Livu Dragnea este un om care poate să îi bage în probleme în continuare pe mulți dintre puternicii zilei. Știe multe, a participat la multe, are dovezi despre multe. De la colegii lui din PSD, până la oameni din alte partide sau din statul român, este în libertate o bombă cu ceas și atunci se va vedea ce se va face cu Dragnea, dacă cumva va lua o condamnare pe repede înainte în cine știe ce dosar sau o inculpare extrem de dură care să împiedice eliberarea condiționată și din toamnă încolo și să meargă să execute toată pedeapsa până la urmă. Deci eu așa văd perspectiva lui Dragnea, dar sunt curios în perioada următoare felul în care va acționa Dragnea pentru că el este în penitenciar. ", a declarat Cozmin Gușă.

Vezi mai multe în video:

Decizia Tribunalului București

Liviu Dragnea rămâne în închisoare, după ce Tribunalul București i-a respins, joi, cererea de liberare condiționată. Cu o zi înainte, judecătorii rămăseseră în pronunțare. Ei nu au amânat decizia, așa cum a cerut avocata lui Liviu Dragnea, în contextul în care, în 14 iunie, Curtea de Apel București urmează să decidă dacă va fi mutat dosarul acesta la un alt tribunal. Dacă strămutarea va fi acceptată, decizia Tribunalului București nu va mai fi valabilă și o altă instanță va decide dacă Liviu Dragnea merită sau nu să fie eliberat. 

VEZI ȘI: Judecătorii au decis: Liviu Dragnea rămâne în pușcărie

”Suntem în situația în care, din punct de vedere formal, sunt îndeplinite toate condițiile pentru a se fi dispus liberarea condiționată, însă nu s-a îndeplinit o condiție care stă, practic, la arbitrariul judecătorului și anume judecătorul să aprecieze - după niciun criteriu, pentru că nu este prevăzut în lege un astfel de criteriu - că se poate dispune liberarea condiționată. Din păcate, legislația noastră este destul de neclară în această privință și, din punctul meu de vedere, se abuzează destul de mult de caracterul vag al Codului Penal, care se rezumă la îndeplinirea unor condiții pur formale, adică fracția din pedeapsă și comportamentul în timpul executării pedepsei. Înțeleg că, la fond, pur și simplu, dl Dragnea a fost întrebat dacă-și asumă fapta, practic asta pare a fi fost condiția pentru a i se fi dispus eliberarea condiționată acum.” spunea avocatul Toni Neacșu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel