Greşeala vestimentară de la volan. Poţi face accident din cauza asta

Accidentele pot avea ca sursă şi greşeli vestimentare.

Conform unui studiu realizat în Olanda, tinerii conduc mult mai des încălțați în șlapi decât cei care au o vârstă de peste 45 de ani. Nici nu e de mirare, dat fiind că persoanele în vârstă nu se încalță aproape deloc cu șlapi. Ceea ce este interesant, însă, este că cei care poartă șlapi la volan sunt conștienți că nu fac un lucru bun.  Nu mai puțin de 80,8% dintre cei chestionați sunt de acord că șlapii afectează siguranța, scrie promotor.ro

Ce probleme apar

Adesea, cei care poartă șlapi la volan au fost împiedicați să acționeze corect pedalele, iar 7,4% dintre ei spun că au produs un accident din cauză că purtau șlapi. Procentul celor care au produs accidente cu șlapi în picioare este semnificativ mai mare în cazul bărbaților – 12,1% dintre ei față de 2,7% în cazul femeilor. În alte 8,9% din cazuri purtarea șlapilor nu a dus la producerea unui accident, dar șoferii au fost nevoiți să oprească din cauza papucilor.

Dacă în România purtarea șlapilor nu este sancționată de legislație, nu același lucru este valabil în alte țări. În Marea Britanie, spre exemplu, purtarea șlapilor poate atrage o amendă de până la 5.000 de lire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel