EXCLUSIV  Golden Globes 2017: nominalizări şi favoriți

Nicole Kidman și Garth Davis, protagoniștii peliculei Lion
Nicole Kidman și Garth Davis, protagoniștii peliculei Lion

Care sunt filmele, actorii şi actriţele care concurează pentru cele mai râvnite premii?

Marile publicații din întreaga lume se întrec în previziuni pentru Premiile Globurile de Aur 2017, care vor deschide sezonul premiilor din cinematografie. Astfel, jurnaliștii de la The Washington Post au ales filmele și actorii care, susțin ei, au mai multe șanse să plece acasă cu unul dintre râvnitele trofee. Potrivit acestora, La la Land regizat de Damien Chazelle va fi marele câștigător.

 

Ema Stone ș Ryan Gosling în La La Land

 

Filmul, care povesteşte prin cântec tentativa a doi artişti de a pătrunde la Hollywood, realizează marele şlem la categoria Comedie, cu 7 nominalizări: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cel mai bun cântec, cea mai bună bandă sonoră originală, cel mai bun actor Ryan Gosling şi cea mai bună actriţă Emma Stone.

De la prezentarea lui la Festivalul de Film de la Veneţia, La La Land a fost campionul numeroaselor asociaţii de critici, iar Golden Globes nu face excepţie.

 

Michelle Williams și Casey Affleck în Manchester By the Sea

 

Comedia muzicală a lui Damien Chazelle, este urmată de întunecatele Moonlight, de Barry Jenkins şi Manchester by the Sea de Kenneth Lonergan, Hacksaw Ridge, de Mel Gibson şi Lion, cu câte 3 nominalizări.  

La categoria cel mai bun film-dramă, publicația susține că trofeul va fi adjudecat de Manchester By the Sea, însă premiul l-ar merita Moonlight. Majoritatea peliculelor din această categorie sunt despre oameni triști, aflați în conflict, însă regizorul Kenneth Lonergan a reușit să se facă remarcat în  Manchester By The Sea, prin modul în care prezintă situații emoționante cu un umor dezarmant. La acest capitol concurează şi Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Lion.

 

Moonlight, unul dintre marii favoriți

 

Competiţia se anunţă foarte strânsă.  Moonlight de Barry Jenkins, care povesteşte adolescenţa unui tânăr afroamerican dintr-un cartier dificil al oraşului Miami, în căutarea unui loc în lume, a primit 6 nominalizări, printre care cea mai bună actriţă pentru Naomie Harris, cel mai bun regizor şi cel mai bun actor în rol secundar, Mahershala Ali, dar este urmat de aproape de Manchester by the Sea, istoria emoţionantă a doliului şi a renaşterii familiale, care a obţinut 5 nominalizări, dintre care două pentru vedetele sale, Michelle Williams şi Casey Affleck, dar şi Cel mai bun regizor (Kenneth Lonergan) şi cel mai bun scenariu.

 

Isabelle Huppert în Elle

 

Experții de la Washington Post nu au îndoieli nici în ceea ce o privește pe Natalie Portman, pe care o prevăd câștigătoare la categoria cea mai bună actriță, în rol principal, într-un film-dramă. Ea străluceşte cu rolul excepțional din Jackie, de Pablo Larrain, unde o interpretează pe Jacqueline Kennedy, în timp ce pregătește înmormântarea soțului ei, care a fost asasinat. Ea ar urma să le surclaseze pe Isabelle Huppert înmagnificul rol de femeie torturată în urma unei agresiuni din Elle, pe Jessica Chastain (Miss Sloane), Ruth Negga pentru Loving et Amy Adams (Arrival), ale căror performanţe nu sunt de subevaluat.

În rolul unui bărbat care îl ia sub aripa sa pe nepotul devenit orfan de tată, Ben Affleck, srălucitor în Manchester by the Sea concurează cu Denzel Washington pentru rolul din Fences, Joel Edgerton (Loving) şi cu Viggo Mortensen pentru rolul din Căptanul Fantastic, şi Andrew Garfield în rolul unui soldat, din apreciata peliculă Hacksaw Ridge a lui Mel Gibson, susţinut de redutabilii fraţi Weinstein, nominalizată şi la capitolul cel mai bun regizor. The Washington Post  mizează pe Ben Affleck, dar consideră că premiul ar trebui să-i revină lui Denzel Washington pentru partitura remarcabilă din Fences, precizând că acesta din urmă spune în primele două minute din peliculă  mai multe cuvinte decât spune Affleck în tot filmul Manchester by the Sea.

 

Meryl Streep și Hugh Grant în Flornce Jenkins

 

La capitolul cel mai bun regizor al unui film de drama sunt nominalizaţi Damien Chazelle (La La Land), Tom Ford (Nocturnal Animals), Mel Gibson (Hacksaw Ridge), Barry Jenkins (Moonlight) şi Kenneth Lonergan (Manchester by the Sea)

Alţi actori de calibru: Meryl Streep pentru Florence Jenkins, Ryan Reynolds pentru Deadpoole, Collin Farrell pentru The Lobster şi Hugh Grant în Florence Jenkins.


Jessica Chastain în Miss Sloane

 

Între protagonistele cu braţul de fier să le amintim pe Nicole Kidman (Lion), Viola Davis în Barriere, Michele Williams (Manchester by the Sea), Octavia Spencer în Dreptul de a conta şi Naomie Harry (Moonlight), în timp ce printre actorii nonprotagonişti se vor duela Mahershala Ali (Moonlight), Jeff Bridges (Hell or High Water), Simon Helberg (Florence Jnkins), Dev Patel  (Lion) şi Aaron Taylor-Johnson (Animale nocturne

 

Viggo Mortensen în Captain-Fantastic


Hell or High Water a fost nominalizat şi pentru cel mai bun scenariu.  

La rândul lui, Lion este citat de patru ori, dacă adăugăm şi  cel mai bun actor (Dev Patel), cea mai bună actriţă în rol secundar (Nicole Kidman) şi cea mai bună bandă sonoră originală.

 

Amy Adams în Arrival

 

Împărţire premiilor în drama şi comedie aduce adversari neprevăzuţi, cum ar fi filmul satiric şi ireverenţios al super eroilor Deadpool, ceea ce îl pune faţă în faţă pe Ryan Gosling cu un alt Ryan îndrăgit al celei de a şaptea arte, Ryan Reynolds, sau vocalizele nu tocmai melodioase din Florence Foster Jenkins, nominalizat şi el la cel mai bun film de comedie, alături de La La Land,20th Century Women, Deadpool şi Sing Street


Andrew Garfield în Hacksaw Ridge


Hugh Grant şi Meryl Streep concurează la capitolul cei mai buni actori în rol principal, iar Simon Helberg pentru cel mai bun actor în rol secundar.  În afara veteranelor Annette Bening (20th Century Women) şi Meryl Streep, Emma Stone concurează şi cu două actriţe din generaţia sa, Hailey Steinfield (The Edge of Seventeen) şi Lily Colins (Rules Don’t Apply).

 

Meryl Streep în Florence Jenkins

 

Pentru titlul de cel mai bun actor de comedie sau musical au mai fost nominalizaţi, alături de  Ryan Gosling,  Hugh Grant şi  Ryan Reynolds, Colin Farrell pentru rolul din The Lobster şi Jonah Hill pentru War Dogs. Publicaţiile îl văd câştigator pe  Ryan Gosling pentru rolul din La La Land, unde este de-a dreptul fermecător. Însă, jurnaliștii  sunt de părere că premiul l-ar merita mai mult Colin Farrell pentru prestația din The Lobster, considerat unul dintre cele mai bizare filme ale anului.

 

Colin Farrell în The Lobster

 

Animaţia franceză este şi ea onorată cu lungmetrajul franco-elveţian Ma Vie de courgette (Viaţa mea de dovlecel), realizat de  Claude Barras, o adaptare liberă a romanului Autobiografia unui dovlecel de Gilles Pari, care intră în cursa pentru statueta pentru cel mai bun desen animat, alături de Kubo and the Two Strings, Moana, Sing, Zootopia.


Denzel Washington în Fences

 

La producţiile de televiziune, în cursă pentru categoria cel mai bun serial dramatic se regăsesc The Crown şi Stranger Things, două show-uri Netflix, alături de Game of Thrones, This Is Us şi Westworld.

Serialele Atlanta, Black-ish, Mozart in the Jungle, Transparent şi Veep, sunt înscrise la capitolul cea mai bună comedie/comedie muzicală


Naomi Harris în Moonlight

 

Miniserialul American Crime Story de Ryan Murphy, al cărui prim sezon este dedicat procesului lui O.J. Simpson, este programul cel mai citat, cu cinci nominalizări, inclusiv pentru cel mai bun miniserial la care concurează cu American Crime, The Night Of, The Night Manager şi The Dresser.

La categoria Cel mai bun actor într-un serial dramatic, au fost nominalizaţi Rami Malek pentru Mr. Robot, Bob Odenkirk pentru Better Call Saul, Matthew Rhys din The Americans, Liev Schreiber (Ray Donovan) şi Billy Bob Thornton (Goliath).

 

Jeff Bridges în Hell or High Water

 

Pandantul feminin le cuprinde pe Caitriona Balfe (Outlander), Claire Foy (The Crown), Keri Russell (The Americans), Winona Ryder (Stranger Things) şi Evan Rachel Wood (Westworld).

În sfârşit, pentru rolurile de comedie, au fost reţinuţi Anthony Anderson (Black-ish), Gael García Bernal (Mozart in the Jungle), Donald Glover (Atlanta), Nick Nolte (Graves) şi Jeffrey Tambor (Transparent).

 

Octavia Spencer în Hidden Fugures


Cele mai bune actriţe de comedie: Rachel Bloom (Crazy Ex-Girlfriend), Julia Louis-Dreyfus (Veep), Sarah Jessica Parker (Divorce), Issa Rae (Insecure), Gina Rodriguez (Jane the Virgin) şi Tracee Ellis Ross (Black-ish).

Gala celei de-a 74-a ediţie a Premiilor Globurile de Aur, care sunt votate de către Asociaţia Presei Străine de la Hollywood, va fi găzduită de prezentatorul de la Tonight Show, Jimmy Fallon

 

Secvență din Hell or High Water


Meryl Streep va fi onorată în cadrul ceremoniei cu Premiul Cecil B. DeMille. Actriţa, care a câştigat opt premii Globul de Aur şi a fost nominalizată de 29 de ori, joacă alături de Hugh Grant în cel mai recent film al său, intitulat Florence Foster Jenkins.

 

Ruth Negga în Loving

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel