EXCLUSIV  “La La Land” triumfă la Golden Globes

Echipa filmului La La Land
Echipa filmului La La Land

O atmosferă mai destinsă decât la Oscaruri, sticle de şampanie, totul condus de umoristul Jimmy Fallon la cea de a74-a ediţie a Globurilor de Aur, desfăşurată aseară la Beverly Hills, în California, care a deschis sezonul premiilor hollywoodiene. 


Pelicula La La Land a intrat în istoria Globurilor de Aur, realizând marele şlem. Filmul a obţinut toate cele şapte recompense la care fusese nominalizată cea mai bună comedie, cel mai bun scenario, cea mai bună bandă sonoră originală şi cel mai bun cântec (City of Stars), cel mai bun regizor şi cei mai buni actori de comedie pentru Ryan Gosling şi Emma Stone. Omagiul adus de Damien Chazelle filmelor clasice şi numerelor lor numere de step şi de dans era unul dintre favoriţii sezonului, dar nimeni nu şi-ar fi imaginat că La La Land va triumfa la toate categoriile. Această odă a oraşului Los Angeles în cinema a devenit un extraordinar succes de public. 


Gossling, Stone Chazelle


La La Land a devenit cel mai premiat film din istoria Golden Globes, depăşind Zbor deasupra unui cuib de cuci şi Midnight express care obţinuseră şase distincţii. La 31 de ani, Damien Chazelle este cel mai tânăr cineast de la Hollywood care a fost declarat cel mai bun regizor la Golden Globes.

 

Ryan Gosling și Emma Stone

 

Actriţa franceză Isabelle Huppert a contrazis pronosticurile, primind premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film dramatic, cu rolul femeii violate din pelicula Elle a lui Paul Verhoeven, eclipsându-şi concurentele: Natalie Portman (Jackie), Amy Adams (Arrival); Jessica Chastain (Miss Sloane); Ruth Negga (Loving). 

 

Isabelle Huppert

 

Elle, adaptare a romanului Oh de Philippe Djian, a plecat de la ceremonie şi cu trofeul pentru cel mai bun film străin

Primind premiul de la Leonardo DiCaprio, Isabelle Huppert i-a mulţumit călduros lui Paul Verhoeven pentru că a lăsat-o să fie “ea însăşi. Sunt fericită pentru mine şi pentru Paul Verhoeven. La Golden Globes există multă generozitate, multe mărturii de afecţiune, de admiraţie care fac evenimentul extrem de emoţionant. Vă mulţumesc, a adăugat ea, că m-aţi ales să câştig într-un film franţuzesc, realizat de un regizor olandez, aici în Statele Unite. Există oameni din întreaga lume în această sală. Din China, din America, din Europa. Cinema-ul nu ridică ziduri şi nu trasează frontiere”. Aceste cuvinte au fost un mesaj direct, adresat lui Donald Trump care a afirmat că va ridica un zid între Statele Unite şi Mexic. De altfel, Donald Trump a fost ţinta ironiei toată seara. Cel care a început a fost Jimmy Fallon care a anunţat că “această ceremonie este unul dintre cele câteva locuri din America în care votul popular este încă onorat”.

 

Actrița Isabelle Huppert alături de Paul Verhoven

 

Într-un discurs emoţionant şi combativ, Meryl Streep l-a atacat la rândul ei, pe Donald Trump, nepronunţându-i numele, apărând presa din America multietnică. 

Recompensată cu Cecil B. DeMille Award, actriţa Meryl Streep a adăugat: “Hollywood-ul este plin de străini, deci, dacă o să-i daţi pe toţi afară, nu veţi mai avea ce să vedeţi în afară de meciurile de fotbal şi de artele marţiale, care nu sunt chiar artă. În acest an, ca niciodată, m-am simţit indignată, întrucât persoana care se află în fruntea ţării şi e pusă să-i respecte pe ceilalţi, a imitat în campania electorală o jurnalistă cu dizabilităţi, de la New York. Consider asta o formă gravă de lipsă de respect şi o violenţă. Lipsa de respect duce la lipsă de respect, violenţa duce la violenţă. Nu este posibil ca cei puternici să-i ironizeze pe cei cu probleme. Avem nevoie de jurnalişti şi apelez la Hollywood Foreign Press pentru a ne ajuta şi a apăra dreptatea”.

 

 

Meryl Streep

 

Meryl Streep a adus un omagiu prietenei sale dispărute recent, Carrie Fisher. “Îmi aduc aminte ce mi-a spus: Fă în aşa fel ca inima ta fărâmată în bucăţi uneori să devină artă”.

Dar succesul peliculei La La Land nu trebuie să umbrească restul palmaresului. În cea ce priveşte filmele dramatice, Moonlight, care era favorit, alături de Manchester by the Sea, s-a impus la categoria cel mai bun film dramatic, ceea ce îl plasează alături de la La La Land în cursa pentru Oscar.

 

Casey Affleck


Manchester by the sea a trebuit să se mulţumească cu o singură statuetă, cea pentru cel mai bun actor decernată lui Casey Affleck pentru rolul bărbatului doborât de doliu, care devine tutorele nepotului său orfan. Fratele mai mic al lui Ben Affleck a primit mai multe recompense şi nominalizări pentru acest rol, de la lansarea filmului, ca şi Viola Davis, laureată la această ceremonie drept cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru Fences regizat de Denzel Washington, în care întrupează o mama de familie afro-americană încercată dur de viaţă. 

 

Aaron Taylor-Johns

 

Pandantul feminine al acestei categorii a fost Aaron Taylor-Johnson pentru rolul din Nocturnal Animals

În ceea ce priveşte filmele de televiziune, cele mai multe premii au mers către The Night Manager: cel mai bun actor într-un rol secundar atribuit lui Hugh Laurie, cea mai bună actriţă în rol secundar - Olivia Colman şi cel mai bun actor într-un film de televiziune - Tom Hiddleston.

 

Echipa Moonlight

 

Dar Golden Globe pentru cel mai bun film a fost câştigat de American Crime Story : The People vs O.J. Simpson, actriţa Sarah Paulson fiind, de asemenea, considerată cea mai bună actriţă în rol principal.

The Crown, producţia originală Netflix despre viaţa reginei Elisabeta a II-a, a fost declarată cel mai bun serial. 

 

Actorii serialului The Crown

 

Încă din 1944, divele, starurile şi celebrităţile de la Hollywood s-au plimbat pe covorul roşu purtând rochii de vis.

Anul acesta, premiantele s-au întrecut în rochii care de care mai fascinante: Viola Davis într-o sofisticată rochie galben-auriu, semnată Michael Kors şi cu o parură  cu diamante creată de Harry Winston. Evan Rachel Wood a făcut o alegere deosebită purtând un smoking bărbătesc. Seducătoare Naomie Harris, purtând o rochie de sirenă Armani Privé, Emma Stone într-o rochie roz, creaţie Valentino, decorată cu sofisticate stele argintii. 

 

Tim Hiddelston

 

Decolteurile ameţitoare sunt unul dintre trendurile stagiunii primăvară-vară 2017. Aplauze în acest sens pentru Thandie Newton în Monse. Actriţa Ruth Negga, cunoscută ca una dintre elegantele de la Hollywood, a apărut într-o rochie “spaţială” argintie, Louis Vuitton, creată de special pentru ea de Nicolas Ghesquiere. Tot cu un decolteu, de data aceasta adânc, rochia neagră cu mâneci lungi purtată de Kristen Bell a adus un rafinament deosebit, creaţie Jenny Packham. Aceeaşi creatoare a fost aleasă şi de Millie Bobby, una dintre tinerele stele de la Hollywood.

Încă o noapte de vis la Golden Globes. 

 

Cele mai apreciate ținute de la Golden Globes

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel