Urmărește emisiunea live


Gala RELIEF - Laborator de teatru tânăr, la Teatrul Excelsior

Teatrul EXCELSIOR vă invită duminică 21 mai, ora 20:00, la Gala RELIEF - Laborator de teatru tânăr, eveniment la care participă peste 100 de adolescenți.

Conceput pentru a prezenta publicului atât spectacole deja pregătite, cât și rezultatele unui laborator de creație intensiv, RELIEF cuprinde trei secțiuni distincte: SpectacoleSecvențe și Ateliere. Astfel, în perioada 18 - 21 mai, seară de seară, fiecare dintre cele șase trupe participante prezintă pe scena Teatrului Excelsior, în fața juriului și a publicului, câte un spectacol reprezentativ din repertoriul lor. În paralel, adolescenții vor adapta scene din dramaturgia lui Carlo Goldoni, sub îndrumarea a 12 regizori și muzicieni din tânăra generație, în cadrul celor patru zile de laborator, iar complementar, participă la ateliere de expresivitate corporală, pornind de la măștile Commediei dell’Arte.

Noutatea celei de-a doua ediții este secțiunea Ateliere RELIEF, complementară secțiunii Secvențe, pe parcursul cărei actorul și coregraful Ștefan Lupu va lucra cu membrii trupelor pe corporalitate și pe trăsăturile comportamentale și fizice ale personajelor lui Goldoni.

Pornind de la percepția și realitățile adolescenților, reinterpretate și experimentate prin intermediul noilor forme de comunicare (Instagram, Snapchat, emojis), RELIEF explorează modul în care clasicul poate deveni altceva, odată filtrat de imaginarul adolescentin. De aceea, actuala ediție urmărește să ofere un suflu nou secvențelor comice goldoniene, prin filtrul efervescent al creativității unora dintre cele mai performante trupe de teatru de adolescenți din România!

Aventura noastră adolescentină se va încheia duminică, 21 mai, când vor fi prezentate publicului cele șase momente teatrale create pe parcursul a patru zile de laborator. Vă invităm, așadar, pe 21 mai, de la ora 20:00, la Teatrul EXCELSIOR, să urmărim împreună rezultatele acestui experiment inedit! 

Regizor, colaborator muzical, trupă

Vlad Cristache (The History Boys, Teatrul Excelsior), împreună cu Lucian Maxim (percuționist în Orchestra Națională Radio) cu care colaborează din 2012, vor lucra cu trupa DramaClub din Botoșani.

Alex Bogdan (actor și regizor), care tocmai și-a făcut debutul ca regizor în teatru de stat, montând la Suceava Zadarnicele chinuri ale dragostei de William Shakespeare, va lucra împreună cu cunoscutul muzician Răzvan Krem Alexe („#TeenSpirit” la Teatrul Excelsior, „Deșteptarea primăverii” la Teatrul Mic, „Psycho” la Teatrul Apollo) și trupa AICI, din Constanța.

Horia Suru („Columbinus”, câștigător la Excelsior TeenFest 2016) și Petre Ancuța (actor și compozitor de muzică de teatru, co-fondator al conceptului de „teatru pe note”) vor lucra cu Trupa Amprente, din Brașov.

 Catinca Drăgănescu („iHamlet” la Teatrul Excelsior, „ROVEGAN” la Centrul Replika) și Silvana Negruțiu (actriță la Teatrul Bulandra, București) lucrează cu trupa de juniori ai Teatrului Național din Târgu-Mureș, Guga Junior.

Ioana Petre (a montat la Teatrul  de Comedie, Teatrul Ion Creangă și Teatrul Bulandra), va lucra împreună cu Raul Kusak (semnează muzica spectacolului „Omul cel bun din Seciuan”, în regia lui Andrei Șerban, teatrul Bulandra și trupa AD-HOC din Pitești.

Sânziana Stoica (Marele Premiu la FNTI 2014 pentru spectacolul „Trădare”) și Sânziana Tarța (actriță, concertează cu Ada Milea și Cari Tibor) vor lucra împreună cu trupa AS din București.

Ștefan Lupu, care îi va pregăti pe adolescenți pe mișcare scenică și corporalitate este actor la Teatrul Mic din Bucureşti, face parte din compania de dans contemporan „Gigi Căciuleanu România” şi colaborează cu diferite teatre din Bucureşti, atât ca actor, cât şi ca dansator sau coregraf, axându-se în special pe conceperea spectacolelor la care semnează coregrafia şi regia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel