Gabriela Firea și Sebastian Burduja, salvați prin decizia PSD - PNL pentru București. De ce vor trage pentru Cătălin Cîrstoiu. ”Nu riscă nimeni, nu le convine să iasă din joc”

S-au bătut doi, a câștigat al treilea! PSD - PNL au decis: medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul comun al coaliției pentru Primăria Municipiului București. 

Cătălin Cîrstoiu este medic ortoped român de prestigiu și manager al Spitalului Universitar de Urgență București. El a fost ales candidatul PSD - PNL pentru PMB. Sebastian Burduja, vehiculat drept candidat PNL, și Gabriela Firea, vehiculată candidată PSD, sunt coordonatori de campanie. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi dădea pe cei doi drept candidați cu șanse egale pentru Primăria Capitalei. Șansele au fost egale de a nu fi aleși candidatul comun al coaliției pentru Primăria Capitalei. În acest context, unele voci nu consideră că Sebastian Burduja și Gabriela Firea vor trage pentru profesorul Cîrstoiu. Fapt care lui Val Vâlcu i se pare imposibil, subliniind că au o responsabilitate: ”Nu poți apăsa și pe frână și pe accelerație în același timp

”I se termina cariera politică”

Jurnalistul Val Vâlcu subliniază că ambii - Firea și Burduja- au fost salvați politic prin decizia PNL - PSD. ”Dacă ai pierdut la București, nu mai poți emite pretenții” consideră Val Vâlcu, făcând referire la Gabriela Firea. Cât despre Sebastian Burduja spune că ”prin faptul că nu a fost pus la Sectorul 1 pentru el, personal, e foarte bine. Dacă n-ar fi câștigat, i se termina cariera politică. Dacă eșua la Sectorul 1, în fața lui Clotilde Armand, se închidea discuția. Viitorul lui politic e mai sigur acum”

În sondaje, se pare că Sebastian Burduja avea șanse pentru Primăria Sectorului 1, dar a refuzat oferta, alegând să continue în sfera executivă. 

Val Vâlcu mai spune că atât Sebastian Burduja, cât și Gabriela Firea au imensa responsabilitate nu doar a votului pentru Cătălin Cîrstoiu, dar și pentru consilierii generali. În acest context, jurnalistul nu dă crezare variantei votului discordant, considerând că ștampila va fi pusă pe partidul care susține primarul. 

”Jocul e închis”

Cu privire la prezența Gabrielei Firea pe lista pentru alegerile europarlamentare, Val Vâlcu afirmă: ”Gabriela Firea pleacă la Bruxelles, jocul e închis”. În final, spune jurnalistul, ”nu riscă nimeni”, cei doi rămânând politicieni de top: ”Nu le convine să iasă din joc, de aceea se vor și mobiliza”. 

Pe de altă parte, Val Vâlcu nu crede că medicul Cătălin Cîrstoiu va avea pretenții la funcții de vârf în partid, nereprezentând o amenințare internă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel