Fundaţia Gates, apel la un efort mondial pentru crearea unui vaccin. ONU anunță când ar putea fi gata

Fundaţia condusă de Bill şi Melinda Gates a făcut apel miercuri la o colaborarea internaţională în scopul creării unui vaccin pentru COVID-19, secretarul general ONU susține că acesta va salva milioane de vieți și miliarde de dolari.

Bill şi Melinda Gates doresc distribuirea vaccinului în întreaga lume şi au anunţat donarea a 150 de milioane de dolari, prin fundația lor, pentru combaterea pandemiei, informează AFP.

"Când luptaţi cu un nou agent patogen precum COVID-19 şi veţi găsi un vaccin care să funcţioneze, veţi avea nevoie de miliarde de doze", a declarat Mark Suzman, directorul executiv al fundaţiei. "Există şapte miliarde de oameni pe planetă şi va trebui să vaccinăm practic toată lumea, dar nu avem capacităţile de producţie", a adăugat el, citat de Agerpres.

Cu peste o sută de încercări de creare a unui vaccin în derulare, "avem nevoie de grupuri internaţionale care să urmărească aceste eforturi, să le găsească pe cele mai susceptibile de succes şi să înceapă planificarea producţiei foarte devreme", a spus Suzman.

În opinia sa, guvernele ar trebui "să îşi unească eforturile şi banii" pentru a face vaccinurile accesibile cât mai multor persoane, o campanie globală care ar urma să coste "câteva miliarde de dolari".

ONU anunță când ar putea fi gata

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a estimat miercuri că împotriva COVID-19 "un vaccin sigur şi eficient ar putea fi singurul instrument care ar permite revenirea lumii la un sentiment de "normalitate", exprimându-şi speranţa ca acesta să fie creat până la sfârşitul anului, transmite joi AFP.

Un astfel de vaccin "ar salva milioane de vieţi şi nenumărate miliarde de dolari", a adăugat Guterres în timpul unei videoconferinţe cu cele aproximativ cincizeci de ţări africane membre ale ONU. El a pledat pentru o accelerare a dezvoltării sale şi pentru accesibilitatea acestuia. Trebuie să fie "universal" şi "să ajute la controlul pandemiei", a mai precizat.

"Avem nevoie de un efort ambiţios pentru a garanta (...) o abordare armonizată, integrată şi optimizată pentru a maximiza viteza şi scara necesare pentru implementarea universală a unui astfel de vaccin până la sfârşitul anului 2020", a subliniat secretarul general al ONU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel