Franța: Castelul Chambord, donație substanțială pentru restaurarea grădinilor

Cel mai mare dintre castelele de pe valea Loirei va putea să-și restaureze grădinile datorită unei donații excepționale de 3,5 milioane de euro făcute de omul de afaceri american Stephen Schwarzman, relatează AFP.

Este vorba despre Castelul Chambord, inclus astăzi în patrimoniul UNESCO, construit la ordinul regelui Francisc I (1494—1547). 

Președintele și cofondatorul fondului de investiții Blackstone, care câștiga aproape două milioane de dolari pe zi în 2014, "iubește Franța, ne iubește patrimoniul", a declarat sâmbătă directorul domeniului, Jean d'Haussonville, scrie Agerpres.

El a avut "ideea de ajuta Franța într-un moment în care vedem că patrimoniul este o miză a civilizației", a adăugat Jean d'Haussonville, făcând referire la atentatele jihadiste care s-au soldat cu 238 de morți în Franța din ianuarie 2015.

Datorită donației lui Stephen Schwarzman, toată grădina cu o suprafață de 6,5 hectare va fi restaurată, lucrările urmând a fi finalizate de Crăciun. Grădinile de la Chambord vor putea fi vizitate de public începând cu 21 martie 2017, a mai precizat directorul domeniului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel