Fotbal: Femeile din Iran au primit libertatea de a cumpăra bilete pentru meciul cu Cambodgia

Femeile din Iran au primit libertatea de a cumpăra bilete prin site-urile online la meciul pe care selecţionata Iranului îl va susţine marţi contra Cambodgiei, la Teheran, în preliminariile CM 2022 din Qatar, relatează Reuters.

Autorităţile iraniene au dat asigurări Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA) că femeile vor putea intra pe stadion şi vor avea alocate spaţii speciale. Circa 3.500 de bilete au fost rezervate femeilor la meciul de marţi şi s-au vândut în câteva minute de la punerea lor în vânzare online vineri dimineaţă.

FIFA a informat Reuters că numărul biletelor pentru femei vor fi suplimentate până la 4.600, dar se aşteaptă ca numărul să crească datorită cererii mari.

FIFA va trimite la meciul de pe stadionul Azadi din Teheran, cu o capacitate de 78.000 locuri, o delegaţie pentru a monitoriza accesul femeilor.

La meciul amical din iunie, dintre Iran şi Siria, femeile nu au avut acces pe stadion şi cele care au încercat să asiste la joc au fost reţinute de forţele de securitate. O femeie iraniană şi-a pierdut viaţa luna trecută, după ce şi-a dat foc în semn de protest faţă de iminenta ei trimitere în închisoare pentru că a încercat să intre la un meci.

Sahar Khodayari, supranumită Fata albastră, după culorile echipei Esteghlal, a decedat într-un spital după ce şi-a dat foc în faţa unui tribunal, de teamă că urma să facă închisoare timp de 6 luni pentru că a încercat să intre deghizată în bărbat la meci.

Dacă femeile străine au acces limitat la meciuri, femeile iraniene au primit interdicţie pe stadioane la meciurile bărbaţilor la puţin timp după Revoluţia islamică din 1979.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel