Fotbal: Bogdan Andone (FCSB) - Lotul este la limită, nu prea avem jucători ca să îi rotim

Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Bogdan Andone, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că lotul pe care îl are la dispoziţie este limitat din punct de vedere numeric, iar în aceste condiţii este greu să rotească jucătorii pentru a face faţă programului încărcat din acest debut de sezon.

El a explicat că şi-ar fi dorit ca în partida de luni cu FC Botoşani, din etapa a 3-a a Liga I, să folosească alţi jucători decât cei care au evoluat în meciul cu formaţia armeană Alaşkert FC în Europa League.

"Nu este simplu pentru noi cu atâtea deplasări. Cel mai important lucru pentru mine este să încercăm să îi aducem pe jucători cât mai proaspeţi la fiecare meci în parte. Încercăm să facem tot ce depinde de noi pentru ca recuperarea să fie cât mai rapidă şi ei să fie apţi 100% la ora meciului. Încercăm să facem o rotaţie a jucătorilor. Dar şi din punct de vedere numeric suntem cam la limită, nu prea avem ce să mai rotim. Dacă ne uităm la lot vedem că am avut doi juniori şi în deplasarea din Armenia, acum vom avea din nou doi juniori pe banca de rezerve. Deocamdată Salomao şi Mutinho nu sunt 100% din punct de vedere fizic... deci situaţia cu rotirea e cam la limită. Nu prea avem ce să rotim... îi rotim tot pe ăia care joacă. Eventual îi mai schimbăm între ei pe teren", a spus el.

"Se adună oboseală... iar partea strict fotbalistică a antrenamentelor cam dispare. Primordial e în momentul de faţă ca jucătorii să se recupereze fizic şi mental pentru următorul meci. Dacă am fi jucat meciurile de acasă pe Arena Naţională lucrurile ar fi fost mult mai simple, dar să stai tot timpul pe drumuri... Într-o săptămână poate ajungi doar o dată să dormi acasă în patul tău... în rest să fii doar prin cantonamente şi hoteluri nu e simplu deloc. Am vorbit cu Dennis Man în ziua meciului din Armenia, la fel cum am vorbit şi cu alţi jucători. E o perioadă dificilă pentru el, aşa cum e pentru toţi. E adevărat că Man este jucătorul care a jucat cel mai mult în sezonul trecut, jucătorul care nu a avut vacanţă pentru că a fost convocat la naţionala mare, iar apoi a fost la lotul de tineret. Deci a avut o vacanţă extrem de scurtă... şi nu e simplu nici din punct de vedere fizic şi nici mental. Dar nu va fi o problemă. Uşor-uşor, de la zi la zi, va fi mai bine. Dennis este un jucător important pentru noi şi cu siguranţă va ajuta echipa", a adăugat Andone.

Tehnicianul susţine că îi pune probleme şi accidentarea lui Dragoş Nedelcu. "Am mai jucat cu Lucian Filip în acea poziţie. Vedem ce soluţii mai avem. Din păcate Nedelcu este o pierdere importantă pentru echipă, el traversa o perioadă foarte bună din punct de vedere sportiv. Îmi pare foarte rău de această accidentare. E şi ghinion, pentru că atunci şi-a prins piciorul sub el. La Moruţan la fel a fost, practic e aceeaşi accidentare", a explicat antrenorul.

Bogdan Andone a menţionat că se aşteaptă la o partidă dificilă cu FC Botoşani. "FC Botoşani este o echipă care a început foarte bine sezonul, atât ca rezultate cât şi ca joc. Este o echipă care vrea să joace fotbal, o echipă preocupată de joc. Răzvan Oaidă a jucat acolo, îi cunoaşte pe jucătorii de la Botoşani. Dar s-a schimbat antrenorul acolo, e altă filosofie de joc. I-am urmărit pe cei de la Botoşani în ultimele două meciuri şi pot spune că au o echipă care pune presiune, o echipă frumoasă", a precizat Andone.

Echipa de fotbal FCSB întâlneşte, luni, de la ora 20:00, pe Stadionul "Nicolae Dobrin" din Piteşti, formaţia FC Botoşani, într-o partidă contând pentru etapa a 3-a a Ligii I.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel