Festivalul Filmului Francez 2019 'Paris, toujours...', în premieră la Brăila

Festivalul Filmului Francez 2019 'Paris, toujours...' se va desfăşura, la finalul acestei săptămâni, în premieră la Brăila, brăilenii având astfel ocazia să vizioneze o serie de filme de excepţie din cinematografia franceză contemporană, potrivit informaţiilor furnizate de organizatori.

Evenimentul este găzduit de Cinematograful de Artă 'Cinefeel', iar proiecţiile prezentate fac parte din trei secţiuni ale festivalului, respectiv Competiţia, Panorama şi Cahiers Du Cinéma. 'Lăsaţi-vă purtaţi printr-un periplu cinematografic având ca reper capitala Franţei, de la momentul fondator al Revoluţiei din 1789, până într-un prezent al tinerei generaţii, ce oscilează între deziluzie şi dorinţa de reinventare!

Toate filmele sunt prezentate în versiune originală cu subtitrare în limba română', precizează organizatorii. Vineri, 10 mai, ora 18.00, la secţiunea Competiţie, va rula comedia dramatică 'Cyrano, Mon Amour' (Edmond, r. Alexis Michalik, 2018). Acţiunea se petrece în decembrie 1897, la Paris, Edmond Rostand nu a împlinit încă treizeci de ani, dar are deja doi copii şi o mulţime de griji. Nu a mai scris nimic de doi ani. Disperat, îi propune marelui actor Constant Coquelin o nouă piesă, o comedie eroică, în versuri, pentru stagiunea de sărbători. Edmond începe să scrie această piesă de la care nimeni nu aşteaptă mare lucru.

Pentru moment, are doar titlul: 'Cyrano de Bergerac'. Filmul a mai fost prezentat la festivalurile Angoulęme 2018, Istanbul 2019, Hong Kong 2019. Tot vineri, ora 20.30, la secţiunea Competiţie, 'Joueurs' (r. Marie Monge, 2017, thriller). Când Ella îl întâlneşte pe Abel, viaţa ei se schimbă radical. În mrejele acestei iubiri enigmatice, tânăra descoperă Parisul subteran, cosmopolit, al jocurilor de noroc, unde domnesc adrenalina şi banii. Începută dintr-un pariu, relaţia lor se va transforma curând într-o pasiune devorantă. Filmul a fost prezentat la festivalurile Cannes 2018 (Quinzaine des Réalisateurs), Cinemania 2018, Busan 2018 (Competiţie).

Sâmbătă, 11 mai, ora 17.00, la secţiunea Panorama, rulează 'Place Publique' (r. Agnčs Jaoui, 2018, 1h38, comedie). Castro, cândva un star al micului ecran, este acum un animator TV în declin. Astăzi e invitat la petrecerea dată de vechea sa prietenă şi producătoare, Nathalie, care s-a mutat într-o casă frumoasă lângă Paris. Hélčne, sora lui Nathalie şi fosta soţie a lui Castro, va fi şi ea printre oaspeţi. Când erau tineri, împărtăşeau aceleaşi idealuri, dar succesul a făcut din Castro un pragmatic (sau mai degrabă un cinic), în timp ce Hélčne a rămas fidelă credinţelor ei... Filmul a fost prezentat la festivalurile CPH PIX 2018, Helsinki 2018, Hamburg 2018.

Tot sâmbătă, ora 9.30, la secţiunea Panorama, 'Amanda' (Mikhaël Hers, 2018, dramă). La cei 24 de ani ai săi, David duce o viaţă boemă în Parisul zilelor noastre, amânând momentul deciziilor importante. Cursul lucrurilor se schimbă brusc în momentul în care sora lui moare subit, iar David o ia în grijă pe Amanda, nepoata sa de 7 ani. Lăsând în urmă tragicul eveniment, cei doi construiesc o relaţie solară, plină de tandreţe, în care fiecare dintre ei învaţă să devină mai bun pe măsura trecerii timpului. Filmul a fost prezentat la festivalurile Mostra de la Veneţia 2018, Premiile Césars 2019 (2 nominalizări). Duminică, 12 mai, ora 11.00, la secţiunea Panorama, va rula 'Le grand mechant renard et autres contes' (animaţie - Franţa, Belgia - 2017). Cine crede că viaţa la ţară e liniştită şi fără griji se înşală. Acolo se găsesc animale dintre cele mai neobişnuite: o vulpe care se crede găină, un iepure care se dă drept barză şi o raţă care vrea să devină Moş Crăciun. Dacă doriţi să petreceţi o vacanţă odihnitoare, alegeţi altă destinaţie... Filmul a fost prezentat la festivalurile César 2018 (Premiul pentru cel mai bun film de animaţie), Sevilia 2017 (Premiul Junior Europe), Annecy 2017, Toronto 2017. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel