Fenomene meteo severe. Raed Arafat, solicitare de urgență

Irina Constantin / 06 iul 2018 / 18:40 Salveaza PDF Comentarii
Raed Arafat, secretar de stat în MAI
Descriere foto: Raed Arafat, secretar de stat în MAI

În contextul fenomenelor meteorologice severe, prognozate de ANM, secretarul de stat Raed Arafat a făcut o solicitare către prefecți. 

Raed Arafat le-a cerut prefecților să verifice punctele critice semnalate în evaluarea Ministerului Apelor şi Pădurilor, astfel încât să fie luate, acolo unde este nevoie, măsuri de prevenire a revărsării apelor, inclusiv de supraînălţare a digurilor, în contextul avertizărilor hidro-meteorologice care vor intra în vigoare începând de sâmbătă, anunţă MAI.

Raed Arafat atage atenția asupra comunicării operative

Potrivit unui comunicat de presă, Raed Arafat a atras atenţia asupra comunicării operative a oricăror situaţii de risc şi anunţarea din timp a situaţiilor care necesită manevre de forţe şi mijloace tehnice din judeţele neafectate de fenomenele hidro-meteorologice.

Efectivele MAI sunt pregătite să intervină în teren la orice situaţie de risc care poate apărea, iar monitorizarea misiunilor din teritoriu se realizează prin Centrul Naţional de Comandă Integrată care funcţionează la nivelul ministerului, se arată în comunicat.

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o şedinţă operativă convocată de secretarul de stat dr. Raed Arafat şi secretarul de stat Mihai Dan Chirică la care au participat în sistem videoconferinţă prefecţii din judeţele vizate de avertizările hidro-meteorologice care vor intra în vigoare începând de sâmbătă.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23