Urmărește emisiunea live



EXCLUSIV  „Fenomen psihologic“ ce poate provoca accidentarea unui pieton pe trecere. Titi Aur: De ce unii șoferi nu văd oamenii care traversează / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Titi Aur a vorbit despre educarea pietonilor în vederea reducerii numărului de accidente pe trecerea de pietoni.

Titi Aur și Florin Răvdan au analizat, în cadrul emisiunii „De Ce Conducem“, la DC News, un accident în care o femeie este călcată de camion pe trecerea de pietoni, după ce mașina în cauză oprise la trecere pentru alte două persoane care au apucat să traverseze.

Cunoscutul pilot a explicat care sunt situațiile în care un astfel de accident se poate produce și de ce este importantă educația pietonilor pentru evitarea unor asemenea evenimente:

„Discutăm, practic, despre lipsa de educație a pietonului. În acest caz vorbim de o doamnă medic, peste 60 de ani, cu experiență de viață și educată la nivelul general. Aici vorbim despre acea regulă de care spuneam că în Suedia se învață la școala generală, nu la școala de șoferi sau de conducere defensivă. Regula spune următoarele lucruri:

1. Să fiu pe trecerea de pietoni;

2. Să fie semaforul verde;

3. Să văd că cei care vin au și intenția să oprească, pentru că s-ar putea să nu oprească, din varii motive;

4. Eu, pietonul, să-mi intersectez privirea cu șoferul care stă sau care se apropie de trecerea de pietoni, mai ales când vorbim de o mașină mare. Șoferul este foarte sus și nu vede“, a spus Titi Aur.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Cum tragi de volan dacă simți că te răstorni cu mașina. Titi Aur, sfaturi care îți pot salva viața / video

Fenomen psihologic ce poate duce la accidentarea unui pieton

„Din punctul meu de vedere, se întâmplă următorul fenomen psihologic. Au trecut niște pietoni, șoferul s-a uitat după ei și a avut senzația că nu mai vine nimeni. Următorul pieton nu a mai fost observat de către șofer, dar nici pietonul nu are acea educație că trebuie să-și intersecteze privirea cu șoferul.

Până când nu vom transmite treaba asta, probabil că vom mai avea astfel de situații. În anii '70-'80 nu existatu astfel de cazuri, pentru că nu existau camioane atât de înalte. Șoferul de camion era relativ jos, camionul mai avea și acel bot și pietonul era vizibil. În momentul în care avem acest camion înalt, în care șoferul stă foarte sus, practic nu vede. Camioanele sunt dotate cu o oglindă la parasolar, ca să vadă șoferul ce e în fața mașinii. Din păcate, în România avem camioane care nu au acea oglindă, pentru că a considerat cineva că nu mai trebuie acea dotare. Ea e utilă tocmai pentru a vedea colțul din dreapta față. Atât șoferul, cât și pietonul, trebuie să fie atent“, a concluzionat Titi Aur.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Ce faci când ți se face rău la volan. Diferența față de starea de ebrietate sau de inconștiență. Titi Aur, explicații interesante / video

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel