EXCLUSIV  Ce faci când ți se face rău la volan. Diferența față de starea de ebrietate sau de inconștiență. Titi Aur, explicații interesante / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Titi Aur a vorbit despre situațiile neprevăzute care pot să apară atunci când te afli la volan.

În cadrul emisiunii DC Conducem, la DC News, Titi Aur a comentat niște imagini video de pe Drumul Național 73, în apropiere de Câmpulung, unde șoferul unei dube merge haotic pe jumătatea drumului, evită câteva mașini care veneau de pe contrasens, după care lovește un autocamion care venea pe sens opus.

„În ceea ce privește acest clip, aș putea da un verdict destul de sigur că este vorba de oboseală și nu de rău la volan. Dacă ți se face rău la volan și ai prima tendință de a părăsi traiectoria - când ți se face rău nu înseamnă că ești și inconștient, ci ai o stare de rău, de amețeală - oprești. Primul impuls e de a merge mult mai ușor și a trage pe dreapta, a opri.

Eu aș spune că în cazul de față este vorba de o stare de oboseală sau de alcool/droguri. Fiind vorba de o autoutilitară, aș spune că e vorba de oboseală. Dacă ai părăsit partea dreaptă o dată, ai părăsit-o și a doua oară, ai și frânat, este exact faza aia dinainte de adormire. Dacă nu era într-o stare de ebrietate avansată, e vorba de oboseală.

Oricum ar fi, și în stare de ebrietate, și în stare de oboseală, este demonstrat că dacă nu conștientizezi ce ți se poate întâmpla, îți asumi să mergi în continuare. Acel șofer a pierdut de două ori direcția, evitând două mașini, după care a intrat în acel autocamion. Norocul a fost că a intrat cu o viteză relativ mică. Nu exclud, totuși, să fi fost și o stare de ebrietate“, a explicat Titi Aur.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Nemții nu mai vor autostrăzi fără limită de viteză, dar tinerii se opun. Titi Aur a spus care sunt „interesele economico-politice“ din Germania / video

Titi Aur: Alți participanți la trafic sunt neputincioși

Potrivit lui Titi Aur, alți participanți la trafic ce sunt martori unor asemenea situații sunt neputincioși în a face ceva pentru șoferul care are probleme.

„Sunt foarte multe ieșiri din decor, în care mașina trece pe contrasens și intră pe arătură. Cu aceste imagini ni se demonstrează că doar șansa face ca atunci când ești protagonistul unei astfel de situații să sari de pe drum în partea stângă. Norocul șoferului din mașina mică e că nu avea viteză foarte mare. Nici camionul nu avea și s-a terminat doar cu avarii și efecte mici. Se vede că și-a asumat să meargă mai mult în acea stare.

Mașina din spate, din păcate, nu putea să facă nimic. Dacă vezi o astfel de fază și te duci aproape și îl claxonezi puternic, poți să-l claxonezi exact când scapă mașina de sub control și te poate acuza, dacă oprește și îi spui ce făcea, s-ar putea să sară la tine la bătaie, mai ales dacă e băut. Dacă suni la 112, oricum nu puteau face nimic, pentru că s-a întâmplat destul de repede. Cel din spate a fost neputincios și a asistat la toată faza fără să reușească să facă ceva.

Și eu am întâlnit faze cu mașini care se deplasează ciudat și nu ai putere. Este doar o lecție pentru toți ceilalți că uite ce se întâmplă atunci când controlezi mașina. Asistăm pe drumurile din România la astfel de faze și toate pleacă de la faptul că cel de la volan nu conștientizează că i se poate întâmpla un asemenea lucru“, a concluzionat Titi Aur.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Șoferii, obligați să aprindă luminile de întâlnire și-n orașe: Cu cât crește consumul de combustibil, în realitate. Marele avantaj pe care trebuie să-l știe șoferii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel