EXCLUSIV  Nemții nu mai vor autostrăzi fără limită de viteză, dar tinerii se opun. Titi Aur a spus care sunt „interesele economico-politice“ din Germania / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Majoritatea cetățenilor din Germania nu-și mai doresc autostrăzi care să nu aibă limite de viteză. Titi Aur a comentat acest sondaj și a explicat care este miza pentru care există această luptă pentru impunerea unei limite de viteză și pe acele secțiuni unde nu există.

În cadrul emisiunii De Ce Conducem, la DC News, Titi Aur a vorbit despre segmentele de autostradă din Germania care nu au limită de viteză, după ce un sondaj a arătat că majoritatea nemților vor impunerea unor limitări.

„Germania încă mai are segmente de autostradă fără limită de viteză. Am citit săptămâna aceasta un studiu care spune că două treimi dintre nemți sunt de acord să fie impuse limite de viteză pe toate tronsoanele de autostradă (...). Tinerii sunt cei care se opun cel mai mult în fața limitelor de viteză, 46% dintre persoanele cu vârste între 18 și 29 de ani declară că nu-și doresc impunerea unor astfel de limite. Viteza este apanajul celor tineri?“, a întrebat jurnalistul Florin Răvdan.

„Da, este normal, pentru că cei tineri au adrenalină mai multă, își doresc mai mult să meargă cu viteză, dar din acest sondaj reiese și că nemții sunt duși mult mai mult în zona de siguranță și și-ar dori siguranță. Sistemul din toate țările civilizate reușește să transmită societății această politică și stare de a merge în siguranță pe stradă. Indirect, majoritatea spune că vrea viteză limitată și pe autostradă.

Pe autostrada din Germania se duce o luptă de interese economico-politice. Nemții au mărci renumite de automobile, se laudă cu fiabilitatea și cu turația maximă a motorului și atunci ar trebui să aibă și un loc în care să poți merge cu acea viteză. Atunci, există acea presiune a industriei de automobile asupra politicului, să nu se pună restricție peste tot și să fie și anumite tronsoane fără restricție. Societatea resimte acest lucru, acele zone în care se merge cu viteză foarte mare sunt percepute ca zone de pericol, iar majoritatea votează să se pună restricție și acolo.

Nu știu cine va câștiga, dar din punct de vedere al siguranței, într-adevăr, ar fi normal să fie restricție peste tot. Din punct de vedere al tinerilor, ar fi normal să fie și o zonă în care să se descarce, deși în Germania ai posibilitatea să te duci și pe circuit, să ai unde să te descarci și să mergi înspre performanța maximă a mașinii.

Dacă vrei să te duci pe un circuit, trebuie să plătești. Nu sunt sume foarte mari, sau comparate, de exemplu, cu pierderile pe care le ai dacă faci un accident sau cu sancțiunile pe care le primești dacă ești prins că mergi cu viteză mare. Probabil ca va rămâne această luptă deschisă, mai ales că este de mulți ani. De cel puțin 20-30 de ani se discută despre restricția completă. S-a ajuns la acel compromis, iar acum probabil 10% din kilometri de autostradă din Germania mai sunt fără restricție. În plus, s-au pus restricții unde s-au petrecut accidente sau unde s-a considerat a fi o zonă periculoasă. Restricțiile sunt, ca în toată Europa, în jurul vitezei de 130km/h“, a spus, la DC News, la emisiunea De Ce Conducem, Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel