Urmărește emisiunea live



EXCLUSIV  Șoferii, obligați să aprindă luminile de întâlnire și-n orașe: Cu cât crește consumul de combustibil, în realitate. Marele avantaj pe care trebuie să-l știe șoferii

foto pixabay
foto pixabay

Șoferii sunt obligați să aprindă luminile de întâlnire pe orice drum. 

În ziua de 13 iunie, în Monitorul Oficial, a fost publicată legea care îi obligă pe șoferi să circule cu luminile de întâlnire (faza scurtă) pe toate categoriile de drumuri. Dacă până la această lege, obligația era doar pentru autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale europene, acum luminile de zi sunt obligatorii în orice deplasare. 

Mulți șoferi se plâng, în special pentru că această lege presupune și o creștere a consumului de carburant. ”Adevărul este că au dreptate, crește consumul de carburant, doar că becurile din ziua de astăzi consumă atât de puțin încât, dacă ar fi să facem calculul, probabil că mergând toată ziua cu farurile aprinse este ca și cum ai accelera o dată din greșeală în plus, probabil vorbim despre câteva grame de combustibil, care aduc mult mai mult avantaj” a spus Titi Aur în emisiunea ”DC Conducem” de astăzi. 

Instructorul de conducere defensivă a explicat, în continuare, că un mare avantaj este că ”o mașină cu farurile aprinse este observată cu 3 secunde înainte decât mașinile cu farurile stinse, vorbim pe timp de zi, ceea ce reprezintă un mare avantaj. Toată lumea te observă cu trei secunde înainte față de situația în care nu aveai farurile aprinse”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel