EXCLUSIV  Cum tragi de volan dacă simți că te răstorni cu mașina. Titi Aur, sfaturi care îți pot salva viața / video

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Titi Aur a vorbit despre situațiile în care mașina pe care o conduci este pe cale să se răstoarne.

Titi aur a vorbit, în cadrul emisiunii DC Conducem, la DC News, despre ce au de făcut șoferii în cazul în care mașina în care se află este pe punctul de a se răsturna.

„Trebuie să tragi de volan în direcția în care te răstorni?“, a întrebat jurnalistul Florin Răvdan.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Șoferii, obligați să aprindă luminile de întâlnire și-n orașe: Cu cât crește consumul de combustibil, în realitate. Marele avantaj pe care trebuie să-l știe șoferii

„Da, în direcția în care îți pleacă spatele sau în direcția în care te răstorni. Când mașina se răstoarnă spre stânga, dacă tragi stânga de volan, aduci centrul de greutate înapoi. Dacă mașina se răstoarnă spre dreapta și tragi dreapta de volan, la fel aduci înapoi centrul de greutate.

Dacă în mașină, pasagerul din dreapta nu are centura de siguranță, pleci prin mașină. Diferența într-o mașină înaltă este mult mai mare decât într-o mașină mică. Într-o mașină mică, dacă te răstorni, e rău, dar totuși sunt distanțele mici în care poți să pleci. Într-un autobuz e și mai rău. În cazul autocarului răsturnat la Râmnicu Sărat, 23 de pacienți au fost duși la spital. Spațiul e mare și când pleci din dreapta în stânga sau invers, nu e plăcut. Îți rupi mâna, piciorul, îți spargi capul.

Centura de siguranță este foarte importantă în caz de tamponare, dar mai ales de răsturnare. Reacția șoferului de moment este foarte importantă, dar pentru acest lucru în primul rând trebuie să știi, iar apoi să te antrenezi. Reacția celorlalți participanți la trafic este foarte importantă și, de asemenea, regulile de prim ajutor sunt importante. În primul rând, nu te duci repede și deschizi centura, ca să cadă pasagerul în cap. Este vorba de o știință a gestionării situațiilor limită“, a spus Titi Aur.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Nemții nu mai vor autostrăzi fără limită de viteză, dar tinerii se opun. Titi Aur a spus care sunt „interesele economico-politice“ din Germania / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel