Europa League: Young Boys - CFR Cluj, REZULTAT DRAMATIC la Berna

CFR Cluj a ratat calificarea în şaisprezecimile de finală ale Europa League, după ce Young Boys Berna a câștigat pe finalul partidei cu scoul de 2-1, deși în minutul 83 scorul era de 0-1 pentru CFR.

CFR, care avea nevoie de victorie la Berna pentru a se califica în şaisprezecimile de finală, conducea cu 1-0 în min. 90, când arbitrul a dictat un penalty controversat pentru elveţieni, arătând până la ultimul fluier trei cartonaşe roşii.

Campioana României a avut cele mai mari ocazii în acest meci, în care a jucat la victorie, spre deosebire de formaţia din Ţara Cantoanelor, care a jucat la rezultat, un egal fiindu-i suficient pentru accederea în faza următoare. Young Boys a avut o posesie mai bună, dar fără a-şi crea ocazii clare.

În schimb, CFR, care nu a forţat decât foarte târziu, a avut prima oportunitate în min. 9, dar şutul lui Deac a fost blocat de Rieder. Gazdele au avut o singură situaţie notabilă în prima parte, prin Buergy (21), care a reluat cu capul peste poartă după un corner. Până la pauză, clujenii au avut o şansă prin Djokovic (29), cu un şut de la 25 de metri, pe lângă ţintă. Venezueleanul Rondon a fost lipsit de şansă, ratând trei ocazii bune de gol: în min. 34 a trecut pe lângă mingea centrată la 6 metri de Pereira, în min. 41 pe contraatac a şutat de la distanţă, iar portarul a reţinut, iar în min. 44 a ratat singur cu portarul, după o combinaţie cu Păun.

CFR Cluj nu a reuşit să aibă ocazii în primul sfert de la reluare. Campioana Elveţiei a fost periculoasă în min. 61, când şutul Gaudino de la 25 de metri a fost boxat de Bălgrădean. Ardelenii au trecut pe lângă deschiderea scorului în min. 63, când Djokovic a luftat la 15 metri, după care portarul gazdelor a respins magistral şutul lui Camora de la 18 metri. Gazdele au mai avut o oportunitate, prin Elia (75), cu o lovitură de cap pe lângă poartă la centrarea lui Ngamaleu. Rondon a ratat din nou, şutând modest din poziţie bună (79).

CFR a deschis scorul în min. 84, când Rondon a trimis în bară, după care Debeljuh a reluat în plasă dintr-o poziţie suspectă de ofsaid. Camora, care a avut o evoluţie remarcabilă în acest meci, a salvat golul în min. 89, când a respins de pe linia porţii mingea trimisă cu capul de Lefort. În min. 90, arbitrul francez Bastien a dictat penalty pentru gazde la un duel controversat între portarul Bălgrădean şi fundaşul Zesiger.

Bastien l-a eliminat apoi pe Bălgrădean pentru proteste, iar atacantul Jean-Pierre Nsame a transformat lovitura de pedeapsă. Bastien i-a mai eliminat ulterior pe Nsame, pentru fault dur, şi pe Djokovic, pentru proteste, iar Young Boys a marcat şi golul victoriei, pe un contraatac doi cu portarul, prin Gaudino (90+6).

Young Boys a ajuns la 14 meciuri consecutive cu gol marcat în Europa League. Meciul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria fostului mare atacant italian Paolo Rossi, decedat miercuri. BSC Young Boys Berna - FC CFR 1907 Cluj 2-1 (0-0) Au marcat: Jean-Pierre Nsame (90+3 - penalty), Gianluca Gaudino (90+6), respectiv Gabriel Debeljuh (84). Berna, Stadion Wankdorf Europa League - Grupa A

Echipele de start:

Young Boys: 26. David Von Ballmoos (căpitan) - 36. Silvan Hefti, 14. Nicolas Buergy (17. Jordan Siebatcheu, 85), 25. Jordan Lefort, 21. Ulisses Garcia - 13. Nicolas Moumi Ngamaleu (5. Cedric Zesiger, 82), 20. Michel Aebischer, 60. Fabian Rieder (35. Christopher Martins, 58), 10. Miralem Sulejmani (11. Gianluca Gaudino, 59) - 19. Felix Mambimbi (15. Meschack Elia, 59), 18. Jean-Pierre Nsame.

Antrenor: Gerardo Seoane. Rezerve neutilizate: 43. Joschua Neuenschwander, 91. Guillaume Faivre - 22. Nico Maier, 24. Quentin Maceiras, 27. Leo Seydoux, 77. Taulant Seferi.

CFR Cluj: 34. Cristian Bălgrădean - 4. Cristian Manea, 55. Paulo Vinicius, 3. Andrei Burcă, 45. Mario Camora (căpitan) - 8. Damjan Djokovic, 28. Ovidiu Hoban - 11. Michael Pereira (16. Mateo Susic, 87), 10. Ciprian Deac (12. Grzegorz Sandomierski, 90+2), 7. Adrian Păun (22. Gabriel Debeljuh, 74) - 99. Mario Rondon. Antrenor: Edward Iordănescu. Rezerve neutilizate: 93. Bogdan Checicheş - 13. Denis Ciobotariu, 14. Iasmin Latovlevici, 77. Jakub Vojtus, 94. Cătălin Itu, 96. Dodi Joca, 98. Nicolae Carnat.

Arbitru: Benoît Bastien; arbitri asistenţi: Hicham Zakrani, Frédéric Haquette; arbitru de rezervă: Karim Abed (toţi din Franţa) Delegat UEFA: Jan Korinek (Cehia), observator UEFA pentru arbitri: Andrejs Sipailo (Letonia) Cartonaşe galbene: Păun (71), Maier (88), Burcă (89), Sulejmani (90+4), Camora (90+9). Cartonaşe roşii: Bălgrădean (90), Jean-Pierre Nsame (90+5), Djokovic (90+8).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel