EMA, despre infectările cu Omicron în UE: Majoritatea cazurilor par a fi ușoare

EMA, despre infectările cu Omicron în UE: Majoritatea cazurilor par a fi ușoare  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
EMA, despre infectările cu Omicron în UE: Majoritatea cazurilor par a fi ușoare / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Potrivit Agenției Europene a Medicamentului, majoritatea infectărilor cu varianta Omicron par a fi 'uşoare'.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat joi că majoritatea cazurilor de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 în Uniunea Europeană par a fi 'uşoare', transmite AFP.

'Cazurile par să fie în cea mai mare parte uşoare, dar trebuie să adunăm mai multe dovezi pentru a determina dacă spectrul de gravitate al bolii cauzate de Omicron este diferit de cel al tuturor celorlalte variante care au circulat până acum', a declarat Marco Cavaleri, şeful strategiei vaccinale a EMA.

Varianta Omicron pare să aibă o rată de reinfectare mai ridicată pentru persoanele vindecate de boală sau vaccinate, dar să provoace simptome mai puţin severe, a indicat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Pfizer insistă că vaccinul său este eficient împotriva Omicron

La rândul lor, companiile Pfizer şi BioNTech au insista pe eficacitatea contra Omicron a vaccinului lor actual.

'În acest stadiu, nu dispunem de date suficiente despre impactul acestei variante asupra eficacităţii vaccinurilor aprobate, dar scrutăm în permanenţă orizontul pentru a strânge date în această privinţă', a mai spus Cavaleri.

EMA a aprobat până acum patru vaccinuri, două tratamente cu anticorpi şi a dat autorizare de urgenţă pilulei dezvoltate de laboratorul Merck.

În plus, agenţia a anunţat recent că a început examinarea accelerată a vaccinului anti-COVID-19 al companiei franco-austriece Valneva, care utilizează o tehnologie mai clasică decât vaccinurile aprobate până acum în Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

Cercetătorii au detectat o variantă „ascunsă“ a tulpinii Omicron. Probleme cu testarea acesteia

Oamenii de știință spun că au identificat o versiune „ascunsă” a tulpinii Omicron care nu poate fi distinsă de alte variante folosind testele PCR pe care oficialii din sistemul sanitar le fac pentru a obține o imagine rapidă a răspândirii sale în întreaga lume.

Varianta ascunsă are multe mutații în comun cu tulpina primară Omicron, dar îi lipsește o modificare genetică specială care să permită testelor PCR de laborator să fie folosite ca mijloc brut de semnalare a cazurilor probabile.

Varianta este detectată ca infecție cu SARS-CoV-2 prin toate testele obișnuite și poate fi identificată ca varianta Omicron prin teste genomice, dar cazurile probabile nu sunt semnalate prin teste PCR de rutină care dau rezultate mai rapide.

Cercetătorii spun că este prea devreme pentru a ști dacă noua formă de Omicron se va răspândi în același mod ca varianta standard a acesteia, dar versiunea „ascunsă” este distinctă genetic și, prin urmare, se poate comporta diferit (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel