Elon Musk spune că va implanta primul cip în creierul unui om în acest an

Elon Musk spune că va implanta primul cip în creierul unui om în acest an / Foto: Pixabay
Elon Musk spune că va implanta primul cip în creierul unui om în acest an / Foto: Pixabay

Elon Musk a declarat că intenționează să implanteze primul cip în creierul unui om până la sfârșitul acestui an.

Elon Musk spune că vrea să doteze "anul acesta" o primă fiinţă umană cu implanturi neuronale, transmite Agerpres. Acestea vor fi create de compania sa Neuralink, a cărei tehnologie tocmai a fost autorizată în Statele Unite, transmite AFP.

"Sperăm că, mai târziu în acest an, vom realiza prima noastră implantare a unui cip la om, pentru cineva care are o formă de tetraplegie", a detaliat miliardarul răspunzându-le unui copil şi tatălui acestuia la finalul unei sesiuni de întrebări organizată la Dôme de Paris, în faţa a 3.600 de persoane.

"Vreau să liniştesc pe oricine s-ar putea teme de Neuralink. Va fi un proces destul de lent", a adăugat el.

Care este scopul acestui cip implantat în creierul uman



Neuralink, un start-up creat de Elon Musk, a primit aprobarea autorităţilor sanitare din SUA la sfârşitul lunii mai pentru a-şi putea testa implanturile cerebrale pe subiecţi umani. Elon Musk spune că scopul său este ca prin intermediul cipurilor implantate în creierul uman creierul şi computerele să comunice în mod direct.

Pe termen mediu, obiectivul este de a ajuta persoanele paralizate, care suferă de leziuni ale măduvei spinării sau care sunt afectate de boli neurologice precum boala Parkinson. Obiectivul pe termen lung este crearea unei relaţii simbiotice între oameni şi inteligenţa artificială, care ar putea atenua frontierele dintre gândirea umană şi computer. 

Implantate în creier, cipurile lui Elon Musk ne-ar putea schimba personalitatea

Deși aceste tehnologii se află încă la început, ele există de suficient timp pentru ca oamenii de ştiinţă să își facă o idee cât mai clară despre modul în care implanturile neuronale interacționează cu creierul nostru. După cum a explicat anterior şi Anna Wexler, profesor asistent de filosofie în cadrul Departamentului de Etică Medicală și Politici de Sănătate de la Universitatea din Pennsylvania: „Bineînțeles că provoacă schimbări. Întrebarea este ce fel de schimbări provoacă și cât de mult contează aceste schimbări?".

În filmul „The Terminal Man" din 1974, un bărbat primește un implant cerebral invaziv pentru a-l ajuta cu crizele sale. Deși inițial operația pare să fie un succes, lucrurile iau o întorsătură proastă atunci când expunerea susținută la cip îl trimite pe acesta într-un atac psihotic. Așa cum se întâmplă de obicei în filmele SF, un om de știință avertizează asupra dezastrului încă de la începutul poveștii, comparând implanturile cu lobotomiile din anii 1940 și 1950. „Au creat un număr necunoscut de legume umane", spune el. „Acele operații au fost efectuate de medici care erau prea dornici să acționeze". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel