EXCLUSIV  Director ANM: Pericolul e unul extrem de puternic. Ritm mai accelerat decât era anticipat

Un director ANM lansează un puternic semnal de alarmă, după ultimele descoperiri. 

”Vorbim despre o încălzire globală abruptă. E ceva care se întâmplă în zeci de ani și în alte perioade istorice s-a întâmplat în milioane de ani. Despre asta vorbim” a spus Florinela Georgescu, director ANM, la interviul DCNews. 

Directoarea ANM a mai subliniat că știința face progrese remarcabile, dar ”de aici și până la a nega totul e cale lungă”, adăugând că acum e la modă să discutăm că Pământul e plat. 

”Oceanul planetar se încălzește mult mai rapid decât se credea”

Florinela Georghescu a precizat că numărul sateliților care se ocupă de meteorologie e în creștere și oferă informații despre zonele unde nu există rețea meteo, deci nu există informații de la sol. 

”Astfel, s-a observat, de exemplu, că oceanul planetar se încălzește mult mai rapid decât se credea. Pericolul e unul extrem de puternic. Un ocean mai cald înseamnă o aciditate mai crescută, deci afectează viața din ocean. În plus, oceanul are tendința de a capta mult dioxid de carbon, iar acum cercetătorii reevaluează care e rata reală de creștere a concentrației de dioxid de carbon, e posibil să fie mai mare. O temperatură în creștere a oceanului planetar mai înseamnă acel proces de dilatare și afectare a zonelor costiere, iarăși, se pare, într-un ritm mai accelerat decât era anticipat în urmă cu câțiva ani” a spus Florinela Georgescu. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel