De evitat! Băuturi care pot provoca deshidratare

Foto Pexels
Foto Pexels

Dacă nu nu ești hidratat corespunzător pot apărea senzaţia de amenţeală, durerile cap şi musculare sau chiar leşinul. Deşi pare ciudat, chiar şi unele băuturi deshidratează. Care sunt acestea.

 

Dacă nu nu ești hidratat corespunzător pot apărea senzaţia de amenţeală, durerile cap şi musculare sau chiar leşinul. Deşi pare ciudat, chiar şi unele băuturi deshidratează, conform Healthline.com.


Cafea și ceai 


Cafeaua și ceaiul conțin cofeină, un stimulent al sistemului nervos central care acționează ca un diuretic natural pentru a crește producția de urină.

Cu toate acestea, cercetările sunt mixte privind dacă aceste băuturi cresc semnificativ producția de urină. Unele studii sugerează că nu provoacă deshidratare.


Alcool și băuturi energizante


Băuturile alcoolice, inclusiv berea, vinul și băuturile alcoolice, pot schimba echilibrul fluidelor din organism prin reducerea secreției de vasopresină, un hormon implicat în reglarea producției de urină .

Băuturile energizante pot crește și riscul de deshidratare, posibil din cauza conținutului lor de cofeină. 

În plus, anumite tipuri de băuturi energizante conțin și alte ingrediente care ar putea contribui la deshidratare.

Taurina, de exemplu, este un compus cu efecte diuretice. 

VEZI ȘI: Apa carbogazoasă, mai bună decât apa plată? Ce spun studiile

Apa minerală provine din rezervoare și izvoare subterane naturale. Poate fi bogată în câteva minerale esențiale, inclusiv calciu, magneziu și sodiu. Prin urmare, consumul de apă minerală poate oferi unele beneficii pentru sănătate, conform Helathline.


Ce este apa minerală?


Spre deosebire de alte tipuri de apă, apa minerală este îmbuteliată la sursă și conține minerale naturale și alte oligoelemente.

Potrivit Food and Drug Administration (FDA), apa minerală trebuie să aibă nu mai puțin de 250 de părți per milion (ppm) de solide dizolvate totale - sau minerale și oligoelemente - din sursă. Nu este permisă adăugarea de minerale în timpul îmbutelierii.

Spre deosebire de sifon și seltzer, apa minerală este carbogazoasă în mod natural, dar este permisă adăugarea sau îndepărtarea gazului de dioxid de carbon (CO2) în timpul îmbutelierii.


Apa minerală poate fi, de asemenea, tratată pentru a elimina substanțele potențial toxice precum arsenul.

După cum sugerează și numele, apa minerală poate conține cantități mari de minerale și alți compuși naturali, inclusiv magneziu, calciu, bicarbonat, sodiu, sulfat, clorură și fluor.

Tipurile și cantitățile de minerale depind de unde provine apa. Drept urmare, beneficiile pentru sănătate și aroma apei minerale variază foarte mult.

În cele din urmă, în timp ce apa de la robinet poate furniza unele minerale, apa minerală îmbuteliată este în general mai mare în acești compuși.

Beneficiile apei minerale pentru sănătate


Datorită compoziției sale unice de minerale și compuși organici, apa minerală naturală poate oferi unele beneficii pentru sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel