De ce să nu-i cumperi vreodată copilului tău un smartwatch

Odată cu apariția dispozitivelor inteligente, ceasurile de acest fel au devenit populare.

Odată cu apariția dispozitivelor inteligente, ceasurile de acest fel au devenit populare. Cu toate acestea, decizia de a cumpăra un astfel de device copilului poate aduce efecte negative majore, conform Fast Company.

Părinții pot fi tentați să achiziționeze un ceas inteligent datorită datelor GPS și cartelei SIM care le permit să-și localizeze copilul și să comunice cu el în caz de urgență, fără a le oferi un smartphone modern, cunoscut pentru efectele sale asupra micuților.

Piața ceasurilor inteligente este în creștere, iar studiile firmei Gartner arată că din 2021, unul din trei smartwatch-uri are ca destinație mâna unui copil.

Raport negativ

(w670)

Cu toate acestea, un raport lansat de Consiliul Consumatorului Norvegian (NCC) și firma de securitate Mnemonic avertizează părinții în privința achiziționării unui ceas inteligent destinat copiilor.

Acest tip de ceasuri și aplicațiile lor trec cu vederea opțiunea de a nu contribui cu datele de pe dispozitiv, neexistând astfel un acord legal între utilizator și compania care culege aceste informații.

Informații despre copil

 (w670)

Mai mult decât atât, niciunul dintre dispozitivele investigate nu permit ștergerea datelor copilului și nu interzic crearea unui profil comercial bazat pe cel mic. În plus, nicio informație despre stocarea acestor informații cruciale nu le poate fi oferită părinților. Nu numai că aceste practici sunt imorale și lipsite de grijă, dar pot fi și ilegale în unele țări.

Securitate falsă

 (w670)

Tot în detrimentul acestor ceasuri inteligente, „securitatea" promisă nu este atât de sigură precum scrie pe ambalaj. Testele NCC arată că „nu te poți baza" pe faptul că butonul SOS va funcționa sau că vei fi alertat de fiecare dată în cazul în care copilul părăsește zona stabilită din aplicație, iar erorile sau defecțiunile nu sunt raportate nici ele.

Cele 4 modele au avut rezultate dezastruoase

 (w670)

Gator, Tinitell, SeTracker și Xplora au fost ceasurile testate de către Consiliu, iar niciunul nu a ieșit în evidență prin lucruri bune.

În momentul înregistrării, doar modelul Tinitell a cerut acordul pentru termeni și condiții. În schimb, niciunul dintre aceste dispozitive nu trimite notificări în cazul în care termenii și condițiile ceasurilor se vor schimba.

Mai rău de atât, Gator și Xplora nu au putut confirma faptul că datele personale ale copilului nu vor fi folosite pentru marketing. În plus, contul creat pe unul dintre aceste ceasuri nu poate fi șters niciodată.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27