De ce nu este bine să pui oțet și zahăr la murături. Cea mai mare greșeală!

De ce nu este bine să punem oțet și zahăr la murături. Printre preparatele toamnei, se numără nelipsitele murături în saramură. Iată de ce ar trebui să renunți la oțet și zahăr cînd le pui la borcan.

Delicioasele murături conţin bacterii benefice şi multe vitamine. Fermenții care preschimbă materia primă în murături acţionează la peste 10 grade. Murăturile puse în saramură, fără oţet şi zahăr, sunt o uriaşă sursă de probiotice naturale, care întreţin sănătatea digestiei, spun medicii, potrivit stirileprotv.ro.

Vezi și: Cum faci frișcă de post vegetală, acasă. Ingredientul special folosit

Cum se pun murăturile în saramură

"Se spală şi curăţă ingredientele ce vor fi folosite. Gogonelele se lasă întregi, celelalte se pot lăsa şi ele la fel. Eu le-am tăiat pe unele, mai precis: morcovii, rădăcina de ţelină, sfecla roşie, conopida am desfăcut-o bucheţele, merele le-am tăiat în sferturi, usturoiul l-am lăsat căţei întregi.

După ce se aşează alternând după poftă şi plac tot ce dorim să murăm în recipient, se pregăteşte o saramură astfel: la un litru de lichid se va dizolva o lingură cu vârf de sare grunjoasă, atenţie, nu folosiţi la murături sare iodată! Eu fierb apa, o iau de pe foc, pun sarea la dizolvat şi bucheţelul de cimbru, las 10 minute şi apoi torn în recipientul în care am aşezat legumele pentru murare până când zeama le acoperă.

Vezi și: De ce se tulbură zeama murăturilor. Cea mai mare greșeală pe care o faci

Leg sau pun capacul provizoriu şi abia dupa 24 de ore, după ce s-au înmuiat puţin şi s-au aşezat în borcan, mai completez, dacă e cazul, şi sigilez. Eu nu vântur niciodată murăturile, dar nu fac floare datorită fierberii apei. Aşa am moştenit din familie şi nu e o mostenire căreia să-i dau cu piciorul, ba e una din valorile culinare preţioase de familie la care ţin şi pe care o împărtăşesc cu drag tuturor celor care întreabă...

După ce astea toate au fost terminate, se pune recipientul la păstrare( noi în pivniţă) şi se desface după cel puţin o lună. Le şade bine lângă multe mâncăruri de post sau pe bază de carne, dar merg de minune şi la diverse salate", explică Gela Dumitrache, conform blogului cufarulcubucurii.wordpress.com.

Vezi și: Cum repari aluatul de eclere prea moale. Trucul care-ți salvează prăjitura

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel