Cum va interpreta Kremlinul mesajul lui Stoltenberg din România. Bogdan Chirieac: NATO și-a atins scopul. Ar pune Rusia în GENUNCHI

Stoltenberg: Am discutat despre crearea unui grup de luptă NATO în România sub comanda Franței  / Foto: Facebook Klaus Iohannis
Stoltenberg: Am discutat despre crearea unui grup de luptă NATO în România sub comanda Franței / Foto: Facebook Klaus Iohannis

Analistul Bogdan Chirieac a explicat care a fost, de fapt, mesajul lui Jens Stoltenberg de la baza Mihail Kogălniceanu pentru Rusia. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Realitatea Plus cum va interpreta Kremlinul mesajul lui Jens Stoltenberg transmis astăzi de la baza Mihail Kogălniceanu.

"Cred că ministrul de Externe, Serghei Lavrov, le-a și interpretat. A spus că nu este impresionat de desfășurarea protecției, ceea ce înseamnă că este impresionat pentru că în mod normal nu trebuia să ia în seamă ceea ce s-a întâmplat. Ori, faptul că deja a avut o declarație înseamnă că NATO și-a atins scopul. Totul este un gest simbolic. O mie de militari americani nu întorc soarta războiului din Ucraina și nici situația de pe flancul estic al NATO, dar o mie de militari americani reprezintă un simbol. Prezența la Kogălniceanu a excelenței sale secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, este, de asemenea, un simbol. Simbolul este foarte clar: Dacă intrați în Ucraina, dincolo de sancțiunile economice pe care le veți suporta și care vor fi greu de îndurat de Rusia pentru că situația economică a Rusiei nu este bună, ei bine, iată, vom întări foarte mult flancul estic al NATO.

VEZI ȘI: Mesajul lui Jens Stoltenberg pentru poporul român. Ce vizează scutul de la Deveselu / video

"Nu se va lupta Rusia cu NATO"

Nu se va lupta Rusia cu NATO. Produsul Intern Brut al statelor NATO este de vreo 12 ori mai ridicat decât produsul intern brut al Rusiei, ca să știm cum stăm, 12-14 ori, deci e o diferență uriașă de forțe economice, însă, o cursă a înarmărilor pe flancul estic al NATO ar pune Rusia în genunchi, așa cum cursa înarmărilor de la începutul anilor `80, începută de președintele american Ronald Reagan, a dat jos Uniunea Sovietică. Atunci s-a intrat pe scutul spațial, sanctuarizarea teritoriului american, Rusia a făcut imposibilul să sub-plaseze tehnologic acest scut, nu a reușit. În schimb, a pus economia în genunchi. Dacă NATO alocă pe flancul estic al alianței trupe și resurse, cumva trebuie să procedeze în consecință, ori Rusia nu își permite. Ăsta este, în opinia mea, mesajul pe care l-a transmis NATO astăzi de la Mihail Kogălniceanu.”, a declarat Bogdan Chirieac la Realitatea Plus. 

Chirieac, despre Ucraina: Cam jumătate din populația țării e cu Rusia

Bogdan Chirieac a vorbit și despre declarația lui Jens Stoltenberg, potrivit căreia Rusia are agenți secreți în Ucraina. Analistul politic a fost întrebat cum ar putea afecta acest lucru tabloul diplomatic și punctul de război despre care se tot vorbește.

"Deci în Ucraina lucrurile stau cam așa: Cam 40% sunt ruși, 40% sunt anti-ruși, sunt ucraineni, dar sunt foarte înrudiți, cam cum suntem noi cu cei din Republica Moldova, cam așa, și 20%, poate chiar mai mult, sunt minorități luate cu japca: români, polonezi, lituanieni, slovaci, maghiari. Aceste minorități nu au nimic a face cu războiul respectiv, nu doresc să meargă în estul Ucrainei să moară pentru Ucraina, un stat care nu le asigură minimum de drepturi, să știți. Li s-au interzis școlile în limba maternă. Și atunci când Jens Stoltenberg spune că au mulți agenți ruși, păi da, cam jumătate din populația țării e cu Rusia, asta e situația. Deci acolo, războiul acela este în tentă de alb și negru din prisma diplomației și relațiilor naționale.", a explicat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel