Mesajul lui Jens Stoltenberg pentru poporul român. Ce vizează scutul de la Deveselu / video

Mesajul lui Jens Stoltenberg pentru poporul român. Ce vizează scutul de la Deveselu  /  Sursă foto: presidency.ro
Mesajul lui Jens Stoltenberg pentru poporul român. Ce vizează scutul de la Deveselu / Sursă foto: presidency.ro

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a transmis un mesaj de încredere poporului român.

Jurnalistul Radu Tudor i-a cerut lui Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, să transmită un mesaj pentru poporul român, în contextul venirii trupelor NATO în țara noastră și tensiunilor din estul Ucrainei:

„NATO e o alianță defensivă, e aici pentru a proteja pacea și timp de 70 de ani NATO a demonstrat că apărăm și protejăm. Când vorbim despre scutul anti-rachetă, și acesta e tot un scut defensiv. E vorba despre amenințări cu rachetă venite din sud, dar fără a avea legătură cu sisteme ofensive.

Nu există nicio îndoială că Rusia e agresorul, Rusia a invadat și a anexat o parte a unui vecin NATO. Aceasta continuă să destabilizeze estul Ucrainei și nu e nicio îndoială că agresiunea pe care o vedem vine din partea Rusiei. Prevenim orice neînțelegere, orice calcul greșit legat de disponibilitatea NATO de a-și proteja toți aliații“, a spus Jens Stoltenberg.

Stoltenberg: Există riscul unei invazii la scară mare în Ucraina, dar și încercări de a răsturna Guvernul de la Kiev

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, că există riscul unei invazii a Rusiei în Ucraina.

'Există un risc real pentru că ceea ce vedem acum, această comasare de trupe la granița Ucrainei ar putea conduce la o invazie. În același timp, nu avem nicio certitudine cu privire la ceea ce se va întâmpla. Continuăm să facem apel la Rusia de a reveni la un dialog onest cu NATO.', a spus Stoltenberg.

'Există riscul unei invazii la scară mare, dar există și riscul de încercări de a răsturna Guvernul de la Kiev sau atacuri cibernetice. Mulți dintre ofițerii serviciilor secrete din Rusia acționează în Ucraina. Faptul că știm că Rusia a mai acționat în Ucraina, asta ne îngrijorează și trebuie să fim foarte pregătiți.', a declarat Stoltenberg.

'De aceea, prezența trupelor americane în România este foarte importantă pentru că transmite un semnal de solidaritate, un semnal că suntem pregătiți să intervenim.', a declarat Jens Stoltenberg.

El a mai spus că venirea celor 1.000 de militari americani suplimentari arată unitatea transatlantică şi angajamentul SUA de a apăra Europa. Regiunea Mării Negre are o importanţă strategică pentru NATO, a mai declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel