Prognoza meteo pe 4 săptămâni. Scăpăm de ploi în luna mai?

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată ce ne așteaptă în următoarele patru săptămâni!

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și nord-vestice, dar și mai ridicate în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, informează ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Săptămâna 22.04.2024 – 29.04.2024

În săptămâna 22 - 29 aprilie vom avea ploi din abundență, și asta pentru că regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona deluroasă și sub-montană din regiunile sudice.

Săptămâna 22.04.2024 – 29.04.2024

Până la sfârșitul lunii luna mai temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice.

Săptămâna 29.04.2024 – 06.05.2024

Cât privește precipitațiile din următoarea perioadă, cantitățile vor fi peste limita normală în regiunile sud-estice, dar și local deficitare în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024

Cum va fi vremea după Paști

Din 06 până în 13 mai temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

La sfârșitul lunii valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Va ploua cel mai sigur până în 20 mai în zonele de munte, însă cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Foto: ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel